banner1006
İLÇE HABERLERİ:
Hamza Şayir'den 17 Ağustos mesajı

16 Ağustos 2019 Cuma 16:10

17 Ağustos 1999 tarihinde gece 03.02 sıralarında 7.4 şiddetinde başlayıp 45 saniye süren, ardında büyük yıkım ve felaket bırakan depremin 20.yıl dönümünde ne yaşanan depremi ne de depremde hayatını kaybedenleri unutmadıklarını ifade eden Başkan Şayir,“Hepimizi derin acılara boğan ve binlerce vatandaşımızı toprağa verdiğimiz 17 Ağustos Marmara Depremi depreminin üzerinden 20 yıl geçti. Binlerce vatandaşımızın vefat ettiği, yaralandığı ve engelli kaldığı Marmara depremi milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır.

ÖĞRENECEĞİZ

Deprem kuşağında olduğumuzu unutmamamız gerektiğini de belirtilen Başkan Şayir, “Ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmaz. Burada önemli olan husus, depremle yaşamasını öğrenmek, yaşadığımız alandaki binaları depreme dayanıklı hale getirmek.

DEPREM KUŞAĞINDAYIZ

Deprem kuşağında olan ilimizde bir daha depremi yaşamamak, ya da olası deprem durumunda can ve mal kaybına uğramamak en büyük temennimizdir. Marmara depreminin yıl dönümünde ülkemizin, ilimizin ve ilçemizin bir daha böyle afetlerle karşılaşmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

GEBZE GAZETESİ 41 YAŞINA GİRDİ
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku