İLÇE HABERLERİ:
Kocaeli'ye kaza analiz sistemi!

17 Kasım 2016 Perşembe 09:44

Nüfusu her geçen gün artan ve özel araç trafiğinin oldukça yoğun olduğu Kocaeli’de trafik kazaları da artıyor. Can kayıpları, yaralanmalar, maddi ve manevi hasara yol açan trafik kazalarının en aza indirilmesi için adeta seferberlik ilan eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi trafik kazası raporlarını analiz ederek, sonuçlara göre yol güvenliğinin sağlanacağı Kaza Analiz Sistemi’ni yürütüyor.

ANALİZLE TESPİT EDİLİYOR

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Bölge Trafik Müdürlüklerinden temin edilen kaza tutanakları sayısal ortamlara akıllı bilgiler şeklinde işlenerek Kocaeli’nin kaza haritası çıkartılıyor. Sayısal ortamlara aktarılan kaza verileri üzerinde yapılan tespit ve tahminlerle kaza yerlerinin en çok yoğunlaştığı Kara Nokta alanlar bulunuyor.

GEBZE’DE ÇALIŞMA YAPILDI!

Yapılan değerlendirmeler neticesinde trafik kazası yaşanan bölgelerde proje düzenleme çalışmaları yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Bölge Trafik Müdürlükleri tarafından ilk belirlemelere göre Gebze İlçesi Eskihisar Tünel Üzeri Dönel Kavşak, Başiskele İlçesi Alsancak Caddesi trafik düzenlemeleri (Hal Yolu), Kartepe İlçesi TÜVTÜRK Önü Çuhane Caddesi Kavşağı, İzmit İlçesi DSİ Kavşağı Trafik Güvenliği önlemleri, Kartepe İlçesi Başyiğit Caddesi Kavşak düzenlemesi gibi noktalarda çalışma gerçekleştirildi. Öte yandan edinilen sonuçların ışığında gerekli noktalara da çözüm önerileri üretilmeye devam ediliyor.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Otobüsün Arkasını Görenler Şaştı Kaldı
- Otobüs arkasına yazılan yazılar kazaya davetiye çıkardı, sürücüler ikiye bölündü

Haberi Oku