banner1001
İLÇE HABERLERİ:
Kümeevler Camii Projesi Başladı

18 Eylül 2018 Salı 16:52

Çayırova’nın en işlek caddesi olan Fatih Caddesi’nin hemen yanı başında yer alan Kümeevler Camii yerini külliyeye bırakıyor. Mevcut caminin yetersiz ve eski yapı oluşundan dolayı külliye tarzında yeni bir Camii’nin inşa edileceği alanda eğitim ve sağlık hizmetleride yer alacak.

 2600 metrekare alan üzerinde inşa edilecek külliyenin içerisinde büyük bir camii yer alacak. Ayrıca 3 katlı kapalı otoparkında bulunacağı külliyede Aile Sağlığı Yaşam Merkezi (Sağlık Ocağı), Kur’an Kursu, Kütüphane, Okuma Salonları, Kültür Salonu, taziye alanları, Aş evi, etkinlik alanları, meydan ve lojman yer alacak.

 

Mevcut Camiinin Yıkımı Başladı

 Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin titizlikle üzerinde durduğu Külliye Projesi için adım atıldı. Camiinin yıkımında operatör koltuğuna geçerek yıkıma başlayan Demirci, yapılacak olan Külliye ile ilçeye çok önemli bir merkez kazandıracaklarını söyledi.

 

Çayırova Mahallesi’nin bu projeye büyük bir ihtiyaç duyduğunuda aktaran Demirci, “İlçemizin merkezi noktasında yer alan Kümeevler Camii çevresinde kamulaştırma çalışmalarını tamamladık. Cami Derneğimiz ve Büyükşehirimizle birlikte koordineli bir şekilde inşaatını tamamlayacağımız projenin tüm detaylarını düşündük. Çayırova ve Yenimahalle’nin merkezi olarak nitelendirdiğimiz alanda büyük bir camii inşa ederek, modern bir meydanı hizmete sunacağız.” dedi.

 

Demirci, “Aile Sağlığı Merkezi’de Külliyenin İçinde Yer Alacak"

Çayırova Mahallesi ve Yenimahalleyi önemle ilgilendiren bir diğer hizmetide aktaran Demirci, külliye projesi kapsamında büyük bir Aile Sağlığı Merkezi inşa edeceklerini söyledi. Yaklaşık olarak 40 Bin kişinin yürüme mesafesinde olacak olan Sağlık Ocağı’nın tam teşekküllü bir şekilde hizmete sunulacağını da aktaran Demirci, her iki mahalleninde nefes alabileceği bir alanı oluşturmak için ilk adımı attıklarını söyledi.

 

Külliye Projesinde Otoparkta Düşünüldü

Külliyenin yapımında her detayı en ince ayrıntısına kadar düşündüklerini belirten başkan Demirci, 3 katlı otopark ile özellikle Fatih Caddesi’ndeki trafik sorununu çözeceklerini söyledi. Yapılacak otopark ile hem caddeyi hemde külliyenin çevresini rahatlatacaklarının altını çizen Demirci, projenin bir an önce başlaması için yıkım çalışmalarını hızlandıracaklarını söyledi.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

SEZER, “ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 109.YILI KUTLU...
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yayınladığı mesajda, “18 Mart Şehitleri Anma Günü...

Haberi Oku