banner1006
İLÇE HABERLERİ:
Öğrenciler İstanbul'u Fethetti

28 Ocak 2019 Pazartesi 07:34

Projeye katılan öğrenciler gezi programı çerçevesinde tarihi dokusu ve ihtişamı ile dikkat çeken Dolmabahçe Sarayı’nı ve Osmanlı İmparatorluğu’nun, 600 yıllık tarihinin 400 yılı boyunca devletin idare merkezi olarak kullanılan Topkapı Sarayı’nı gezip gözlemler yapma imkanı buldular. Daha önce sadece kitaplardan gördükleri birçok eser ve bilgiyi yerinde inceleme fırsatını elde eden öğrenciler uzman rehber eşliğinde her iki saray hakkında da bilgiler edindiler.

İlk Durak Dolmabahçe Sarayı

İlk olarak Osmanlı Sultanlarına ev sahipliği yapmış ve Gazi Mustafa Atatürk’ün dünyaya gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret eden öğrenciler Mâbeyn Hümâyûn (Selâmlık), Muâyede Salonu (Tören Salonu) ve Harem-i Hümâyûn alanlarını gezerek rehber ve öğretmenlerinden mekânlar hakkında tarihi bilgiler aldılar. Otuz birinci Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecid han tarafından yaptırılmış olan yapı hakkında tarihi bilgiler alan öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çalışma ve yatak odasını da gezdi.

Topkapı Sarayı Öğrencileri Büyüledi

Dolmabahçe Sarayı’ndan sonra Topkapı Sarayı’na geçen öğrenciler tarihi yapıda  keşfedilmedik yer bırakmadı. 4 avluda yüzlerce tarihi yapı olan Topkapı Sarayında Divan-ı Hümayun (Kubbealtı), Harem, Zülüflü Baltacılar Ocağı, Saat Müzesi, Saray Mutfakları, Arz Odası, III. Ahmed Kütüphanesi, Kutsal Emanetler, Padişah Portreleri Müzesi, Bağdat Köşkü, Revan Köşkü, Sünnet Odası, Sofa (Kara Mustafa Paşa) Köşkü, Sofa Camii, Hekimbaşı Odası, Saltanat arabaları, mezar taşları, padişah elbiseleri ve tahtlarının bulunduğu yerleri gezen öğrenciler gezi esnasında adeta tarihi yeniden yaşadılar.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

GEBZE GAZETESİ 41 YAŞINA GİRDİ
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku