banner1024
İmar barışı başvurularında yapıya ait bilgiler istenirken, yapı sınıfının ve kat sayısının seçilmesi isteniyor. Yapı sınıfı sistemin sunacağı seçeneklerden seçiliyor.

Tarımsal amaçlı basit binalar için 200 TL / metrekare, 1-2 katlı binalar ve basit sanayi yapıları için 600 TL / metrekare, 3-7 katlı binalar ve entegre sanayi yapılar için 1000 TL / metrekare, 8 ve daha yüksek katlı binalar için 1600 TL / metrekare, Lüks binalar, villa, alışveriş kompleksi, hastane, otel vb. yapılar için 2000 TL / metrekare, Güneş Enerjisi Santralleri ( GES ) 100.000 TL/MW seçiliyor. Kimi binada yer alan bodrum katlar, yapının kat hesaplamasında şaşırtıcı olabiliyor. 2 katlı görünen yapılarda bodrum katlar da olabiliyor. Bu durumda yine 2 katlı yapının mı seçileceği, yoksa 3 katlı yapıların mı seçilmesi gerektiği merak konusu oluyor. Peki, imar barışında bodrum kat sayılır mı, sayılmaz mı?

İmar barışında bodrumlar

İmar barışında yapılan yeni düzenlemede bodrum katlara ilişkin bilgiye yer verildi. Buna göre binanın katları hesap edilirken bodrum katların da hesaba katılması gerekiyor. Yapı kullanma izni bulunan yapılardaki aykırılıklarda, aykırılıktan dolayı meydana gelen alan da dâhil olmak üzere, kendi bağımsız bölümünün alanının, bağımsız bölümü ile aynı kullanıma sahip bölümlerin alanının toplamına oranının birinci fıkranın (c) bendi uyarınca kendi bağımsız bölümü ile aynı kullanıma sahip bölümler için hesaplanan yapı kayıt belgesi bedeli ile çarpılması suretiyle hesap edilen bedeli ödemek zorunda oluyor.

GEBZE EXPERNET GAYRİMENKUL’ÜN KATKILARIYLA…

 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981