Hayâl ediyorum öyleyse varım, size bir yerlerden tanıdık geldi değil mi ?

Rene Descartes (dekart)’ın ; "Düşünüyorum öyleyse varım.’’ sözüne latife olsun bizim sözümüz de . Eee pek latife de sayılmaz hani !  hayâl etmek için düşünebilmek, düşünebilmek için de var olmak lazım değil mi?

Hepimizin büyük yahut küçük hayâlleri vardır gerçi büyüklük ve küçüklük kavramı da hayâller söz konusu olduğunda görecelidir ya . İnsanı kâinattaki diğer varlıklardan ayıran en üstün özelliği düşünebilmesi ve sahip olduğu bu hazine sayesinde sınırsız hayâller kurabilme yeteneğidir. Hikayelerimiz rollerimiz farklı farklı olsa da netice de hayat döngüsü ortaktır. Bebeklik çocukluk, yetişkinlik  olgunluk ve yaşlılık peşi sıra ihtiyarlık serüveni yolculuğun sonu . Kimi zaman denklem bozulup yollar ansızın kısalsa da üç aşağı beş yukarı yaşamın özeti bu. Araya sığdırılan ömür hazinesiyse elimizde kalan tek hakikat.

"İnsanlar olmuş olanlara bakarak , “Neden?” diye sorarlar. Ben olmamış şeyleri düşünerek, “ Neden olmasın ?” diye sorarım. (George Bernard Shaw )

Kurduğumuz hayâller büyütür bizi güçlendirir, huzura ve sevgiye giden yolda geçtiğimiz patikalarla kendimizi tanımamıza yardımcı olur.

Başarı hayâllerle birlikte gelir kapımıza, inanırsak buyur eder alırız  içeri  inanmazsak ömür boyu pişmanlık denizinde can simidi bekleyen kötü yüzücüye benzer hâlimiz.

Hayâllerim var benim tıpkı senin ki gibi diğerlerinin ki gibi. Farkındalıklarım var düşünen her canlı da olması gerektiği gibi. Eşref-i mahlukatım demek öyle lafta kalmamalı ya icraata dökmeli insanoğlu hayâllerini ve bozulan yeni dünya düzeninde önce evren için haykırmalı gönül sesini.

Toprağın hayâli yağmur yağmurun hayâli ağaç ağacın hayâli hayat bereket nimet, hava su güneş toprak. Her yeni başlangıçta yeni bir varlık taze bir bahar; yaşamak.

Yüce Yaratıcı’ nın varlığının tecellisi insan, insanın gerçeği de hayâller ekseninde kök salıp filizlenen yaşam .

Şükür muhtevası çalışma parolası ve lütuf ekseninde kümelenen hayâller irfanı .

Varlığın telaşıyla yoğrulurken hayat, vagonlar düş deryasıyla dolmuş gül-zârında mükâfat .

Açan menekşe açan lale açan nergis, kurulan samimî hayâllerin tacıyla nefis .

Yüzünü evrene dönen insan yani sen, ben, o, hepimiz, masum hayâllerimizle şu fani denilen âlemde ölümsüzüz .

     Sibel Çakcak

 

   

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981