banner1001
 Zannediyorum "Otobüs Yolculuklarım" diye bir kitap yazabilirim.Bir üniversite yurduna şiir dinletisi ve söyleşi yapmaya gittiğimizde kadife ruhlu gençler sormuştu.
Nasıl yazıyorsunuz?
Demedik ama “Otobüs kullan gülüm.” desem başım ağrımazdı.Toplu taşımalarda biraz çevresine duyarlı insanlar için malzeme çok.Yaz yaz bitmiyor.
Geçtiğimiz günlerde bir rutinimi gerçekleştirmek için otobüse bindim ve kulağımın dibinde konuşanı duyamayacak, algılayamayacak kadar yorgundum.Ama tam arkamda oturan genç telefon konuşmasını mahremiyeti yokmuşcasına yapıyordu.
Ağzından çıkanlar gözlerimi büyütecek tarzda olunca dinlemediğim maruz kaldığım bir şiddete dönüştü benim için.
“Onu ibreti alem için baltayla parçalarım valla .” dedi.Sanırsın fırında tavuk yapacak da tavuk parçalıyor.Keşke öyle olsaydı.Ama maalesef bir insanı parçalamaktan bahsediyordu.O da yetmedi:“Dün akşam benimkinde kaldım,benimki var ya olum onunla evleneceğimi zannediyor geri.....lı.” 20'li yaşlarında var ya da yok bir gençten bahsediyorum.Konuşmalarına tepki olarak oturduğum yeri değiştirmekten öteye geçemedim.İnecek var bile diyemedim.
Ve hayatının büyük bir kısmını dışarda geçiren biri olarak ne yazık ki bu manzaralara çok şahit oluyorum.Gençlerin büyük bir kısmı öfkeli, hırçın, kavgacı, küfürbaz,şiddete fazlasıyla meyilli, pek çok ahlaki, dini, manevi değerden habersiz.Ve o gençlerin ilerde bir eşi belki çocukları olacak.Ve eminim hikayenin sonu üçüncü sayfa haberlerinde bitecek.Çünkü benim gördüğüm o zihniyetten eş ya da baba olmaz.Aslına bakarsanız bu kafa kopartıcılardan hiçbir yaşta bir şey olmaz.Benim asıl merak ettiğim bunlar nasıl evlerde büyüyorlar?Anne babaları yok mu? Varsa nasıl insanlar? Benim gördüğümü kendi çevresindekiler görmüyor mu? Bu tarz insanları kabullenmiş hayat tarzları bu memleketin nerelerinde? Bu gereksiz cesareti nerden alıyorlar, kim veriyor onlara bu rahatlığı?
Çok soru var cevaplayamadığım.Gönlüm çözüm ortakları arıyor ama bulamıyor.En önemlisi ve içimi acıtanı bugün barış harekatında dün nicelerinde kanını canını ortaya koyanlar var ya onlar bunu değer ve ahlak yoksunu insanlar bu memleketin sokaklarında cirit atsın diye yapmadı, yapmıyor.
Ne garip kimisi diline, eline, değerlerine sahip çıkamıyorken kimisi vatanına,bayrağına sahip çıkıyor.
Allah evladında hayırlısını versin inşallah.
Anne,babasına ve vatanına,milletine hayırlı olanını...
Okur kalın

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934