Uzun bir hazırlık çalışmasını yürüttüğümüz ve geçmişten bugüne yaptığımız yolculuk da tarihi bir önem taşıyan “İpek Yolu’nun izinde, Özbekistan’da Devri Alem” kitabımız yayımlandı. İlim, Kültür, Tarih Araştırmaları Merkezi (İKTAV), Belgesel Yayıncılık ve Devri Alem Belgesel programı www.devrialem.tv olarak, kültür ve medeniyet tarihimizi dünya coğrafyasında araştırıp, belgeselleştirmeye devam ediyoruz.

Türkiye’nin önemli kültür turu firmalarından, Merkezi Gebze’de olan Koşukavak Turizm (www.kosukavak.com.tr( firmasının sponsorluğunda, Kazakistan ve Özbekistan’a giderek yaptığımız araştırmaları hem kitaplaştırıp, hem de belgeselleştirerek Avrasya Gazeteciler Derneği (www.agrt.net) tarafından TV kanallarına gönderilecek

ÖZBEKİSTAN’DA DEVRİ ALEM KİTABIMIZ ÇIKTI

İpek Yolu’nun izinde Özbekistan’da Devri Alem kitabımız E-Kitap olarak Fotoğraf Sanatçısı Deniz Ayar’ın Fotoğrafları, Görsel Sanat yönetmeni Şengül Geçal’ın grafik tasarımı ile, konusunda özel bir kültür çalışması oldu.

“İpek yolunun izinde, Özbekistan’da Devri Alem” kitabımızı www.herekeipekhali.com Web sayfamızdan sizlerle paylaşıyor, görüş öneri ve yorumlarınız ile eksik ve yanlışlarımız İçin katkılarınızı bekliyoruz.

Koşukavak Tur’la Tarihi İpek Yolu’nun izinde, Belgesel tadında Özbekistan’da Devri Alem başlığı altında www.gebzegazetesi.com da yazı serisi olarak yayınlanacak. Bu kültür hizmetine desteklerinden dolayı Koşukavak Turizm Firması sahibi Kültür adamı Sayın Rifat Yakupoğlu’na teşekkür ediyoruz.

https://issuu.com/dunyadadevrialem/docs/_zbekistan_kitab_

TARİH VE KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUYUP, YAŞATALIM

Gebze Yörükler Obası Sığırlık merasında Çektiğimiz belgesel,” “Kaybolan değerimiz Yörük Kültürü festival ve Panelinde gösterildi.

Gazeteci ve belgeselci olarak 40 yıldan beri araştırma yapıp arşiv topladığımız, Orhangazi döneminde bölgeye yerleştirilen Denizli köyü yakınlarındaki Sığırlık Merası Yörükleri ile ilgili dün Gebze Yörük Türkmen Derneği tarafından, Gebze’de “Yörük Toyu Festivali Ve Paneli” düzenlendi. İçişleri Bakanlığı Sivil toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün de desteklediği Festival ve panele, aralarında Avrasya Gazeteciler Derneği www.agrt.net gibi bir çök resmî ve özel kurumda destek verdi.

Gebze Kapalı Spor salonunda düzenlenen festivalde bir çok etkinlik gösterime sunuldu.  İlim Kültür Tarih Araştırmaları Merkezi (İKTAV), Belgesel Yayıncılık arşivlerinde yer alan bilgi ve belgelerden yararlanarak hazırladığımız, Sığırlık Merası Yörüklerini Kitap ve belgesel ile Kaybolan değerimiz yörük kültürü www.yorukkulturu.com Web sayfasında araştırmacıların bilgisine sunuldu.

TARİHİ İPEK YOLU SIĞIRLIK MERASINDAN GEÇİYOR

Denizli Göleti üstündeki Sığırlık Merası Yörükleri ile ilgili araştırma yapıp, belgesel çekimi yaparken Aslen Denizli köyünden olan 70 yaşındaki Halil Denizli, Tarihi İpek Yolu’nun Sığırlık bölgesi Büyük Yelkenli’den geçtiğini, Han Yeri diye bir bölgenin bulunduğunu açıkladı. Bölgede tarihi araştırmalar yapılmasını istedi. Devri alem belgesel programı aldı ile Hazırladığımız belgeselin lingini sizlerle paylaşıyoruz. Festivalin ayrıntılarını daha sonra sizlerle paylaşacağım.

https://youtu.be/KRONDTv3kq0

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981