Gebze Ticaret Odası, Gebze Teknik Üniversitesi ve Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nin ev sahipliğinde Ulusal Televizyonların haber spikerlerinin katıldığı Kadının çalışma hayatında ki yerim konulu GOSB Konferans salonunda ki paneli dikkatle takip ettim. Öncelikle böyle bir anlamlı ve önemli panele ev sahipliği yaptığı için Gebze’deki kurumlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Güzel bir paneldi. Panelle ilgili tespitlerimi, görüş ve önerilerimi burada paylaşmak istiyorum.

  Öncelikle bu paneli Organize eden haber spikerleri, deyim yerindeyse kendileri çalıp kendileri söylediler. Konuşmacı olarak sadece kendileri geldiler, konuştular ve gittiler. Keşke, Panelde bir haber spikerinin dışında değişik iş alanlarında çalışan ve bir de ev hanımını temsil eden birer panelist olsaydı. Ama her gün ekranlarda dinlediğimiz spikerler sadece kendi çalışma hayatlarında ki sıkıntıları dile getirdiler. Ev hanımından iş kadınına temizlik işi yapan kadından makine başında ter döken fabrika işçisine kadınlarımızın iş yaşamında bir çok sorunu bulunuyor. Bu sorunları ifade edecek, anlatacak birileri de olmalıydı. Onlarında sesi çıkmalıydı. Onlarında seslerini duymalıydık. Sürekli TV ekranlarında seslerini duyduğumuz spikerlerin, yine seslerini duyduk. Sadece fark, sihirli camın içinden değil, karşımızdan konuştular, onları dinleyiverdik.

 GTO, GOSB VE GTÜ’YE DE ELEŞTİRİMİZ VAR

“Sesimiz olur musunuz?” Paneline ev sahipliği yapan Gebze Ticaret odası, Gebze Teknik Üniversitesi ve Gebze organize Sanayi Bölgesi gerçekten güzel bir etkinliğe imza attılar. Ancak bu etkinlik de GOSB adına Başkan Vahit Yıldırım, GTO adına Başkan Nail Çiler ve GTÜ adına Rektör sayın haluk Görgün değil de, bu kurumlarda görevli üst düzey kadın yöneticiler katılıp, bu kurumları temsilen o kadın yöneticiler konuşabilirdi. Örneğin, Gebze OSB’yi temsilen GOSB Müdürü Nil Sönmez, bilmiyorum GTO’nun yönetiminde bir kadın yönetim kurlu üyesi var mı? Yoksa GTO Başkanının eşi Sevgi Çiler konuşabilirdi. Gebze Teknik Üniversitesi adında da Üniversitede görevli bir Kadın Öğretim Üyesi konuşabilirdi. Ama bir anlamda bu kurumlarımız da tribünlere konuşup, işin temeline inmediler, inemediler.

GEBZE BELEDİYESİ NEDEN YOKTU?

Bu önemli ve anlamlı panelde, gözüm Belediye başkanı Sayın Adnan Köşker’i aradı. Belediye başkanı sayın Köşker, bu panele katılmalıydı. Başkan Yardımcısı sayın Nilay Ayran ise Panelist olarak kürsüye çıkmalı, Gebze’de ki yüzbinlerce kadının sesi olarak konuşmalıydı. Gebze Belediyesi’nden hiç kimsenin bu panele katılmaması hem üzücü hem düşündürücü. Bu konuda sayın başkan Köşker’in bir açıklama yapacağını ümit ediyorum. Gebze’nin tanıtımı açısından çok önemli bir paneldi. Bir çok ünlü TV haber spikerine Gebze’yi kısaca anlatıp, bir tanıtma brifingi verebilirdi.

SPİKERLERE GEBZE GEZDİRİLDİ Mİ?

Gebze’ye bir çok önemli kişi davet ediliyor. Ancak bunların hiç birine Gebze gezdirilmiyor. Geçtiğimiz ay Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’nda TOBB Genel başkanı sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ile ayaküstü tanışıp konuşma imkanı buldum. Gebze’de İhracatın Yıldızları toplantısında yaptığı konuşmadan dolayı kendisine teşekkür edip, Gebze Bölgesi’nde ki tarihi ve turizm değerleri hakkında kısa bir değerlendirme yaptım. Sayın Hisarcıklıoğlu, Kartacalı Ünlü Komutan Anibal’ın anıt mezarının Gebze’de oluğunu, Fatih’in vefat ettiği Hünkar Çayırı’nın Gebze’de bulunduğunu, Dünyaca ünlü Ressam Osman Hamdi beyin müzesinin Gebze’de olduğunu söyleyince şaşırdı ve bunları ilk kez duyduğunu söyledi. İlk fırsatta buraları gezeceğini söyleyerek şirketinin adının Eskihisar olduğunu da orada açıkladı.

  Gebze’nin gerçekten çok güzel değerleri var. Televizyonlarımızın çok önemli spikerlerin Gebze’ye gelmiş olmaları önemli bir fırsattı. Bu spikerler Eskihisar’a davet edilip, Osman Hamdi müzesinin gezdirerek Osman Hamdi’nin kadınlarla ilgili çizdiği çok önemli tabloların burada yapıldığı anlatılabilirdi. Eskihisar bir anda Türkiye gündemine oturabilirdi. Ama spikerlere Eskihisar gezdirmek şöyle dursun, şehrin Belediye başkanının bile toplantıya katılmaması Gebze’nin genel durumunu yansıtıyor.

  Gazetecinin görevi yapıcı eleştirilerde bulunmak, sorgulamak ve öneriler getirmektir. Herşeyden önce çok güzel bir panel organize edildi. Bu anlamlı ve önemli paneli, düzenleyenlere tekrar teşekkür ediyorum.

SEMPOZYUMA KİMLERE KATILDI

 Panele, Türkiye’nin seçkin TV kanalları haber spikerlerinden Habertürk Haber Spikeri Didem Arslan Yılmaz, NTV Haber Spikeri Buket Aydın, TRT Haber Spikeri Işıl Açıkkar, ATV Haber Spikeri Nihan Günay katılırken, sonuç olarak şunu söylemek gerekir ki, bu tür paneller daha sık düzenlenmeli, ama panellerin içinde mutlaka Gebze ve Gebzeliler olmalı. Gebze’nin olmadığı hiçbir panelin ketimize faydası yoktur.

 

 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981