İftar coşkusu, Teravih huzuru ve Sahur Bereketine bir yıl hasret kalacağız. Mübarek Ramazan ayında hava, yağmur bereketi ve rahmeti ile sürdü, sıkıntı yaşamadan oruçlarımızı tuttuk. Birbirinden önemli iftar davetlerine katılıp, dostlarla hasret giderdik, bazı akşamlar bir kaç davete birden yetişmeye çalıştık 
Önceki akşam GİRİB Başkanı Kemal Tokmak beyin daveti ile katıldığım GİRİB’in iftar davetinde, aylardır görüşemediğimiz dostlarla hasret giderdik. İftarı Gebze'nin 40 mahallesinin tek bayan Muhtarı olan Şükriye Kavran, 50 yıl önce ilk okulu birlikte okuduğumuz Kemal Çavdar ve diğer arkadaşlarla beraber yaparak, ilk okul yıllarımızı konuşup çocukluk anılarımızı hatırladık. 
Gümüşhaneliler vakfı başkanı olan ve 35 yıl önceden tanıdığım Hamit Örgüç’e iftar davetinden dolayı teşekkür ettim. Çok Arzu etmeme rağmen katılamadığım 550 yıllık tarihi geçmişi olan doğduğum köy Soğukpınar beldemizin derneğinin iftar coşkusunu uzaklardan yaşadım. 
Birinci Cihan Harbinden Kurtuluş Savaşına belgesel çekimleri yoğunluğundan dolayı katılamadığım Kocaeli Gazeteciler cemiyetinin iftar programına katılan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ve yönetim kurulu üyeleri ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol’a başarılar diledim. 
Artık yavaş yavaş ramazana veda etmemin hüznünü yaşarken, bin aydan daha hayırlı olan Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı mübarek kadir gecesini idrak ve ihya etmeye ve bayram coşkusunu doya doya yaşamaya hazırlanıyoruz.  Mübarek Ramazan ayı başlı başına bir Kültür ve medeniyet İslamın beş şartından birisi ne mutlu bizlere bu kültürü ibadet olarak doya doya yaşıyoruz.

KADİR GECESİ VE NEMİ
Dini ve milli günlerimiz içerisinde kandillerin çok ayrı yeri ve önemi var. Bu dini günlerimize kandil denmesinin en önemli nedeni bu günlerde yaşanan hadiselerin insanlığı ve dünyayı kandil gibi aydınlatmalarıdır. Kandiller bütün İslam coğrafyasında kutlanmaktadır.
  Bu gece İslam aleminin 5 kutsal gecesinden biri olan Kadir Gecesi. Ramazan sevincini coşkuyla yaşadığımız ve Ramazan ayının sonuna geldiğimiz şu günlerde Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni yad edeceğiz. Aslında Kadir Gecesi’nin tam olarak hangi gün olduğu bilinmemekle birlikte, gelenek üzere Ramazan ayının 27.gecesi Kadir Gecesi olarak idrak edilip, ihya ediliyor.
    Bin aydan daha hayırlı olması ve içinde daha bir çok önemi barındırdığı için olsa gerek Kadir Gecesi’nin hangi gün olduğu bir sır. Tabi biz peygamber Efendimizin “Kadir Gecesi’ni Ramazan ayının son 10 gününde arayın” Hadis-i Şerifine  uyararak şu günlerde ve bilhassa 27.gece olan bu gece Kadir Gecesi’ni coşkuyla ihya edeceğiz.
   Böyle önemli bir geceyi fırsat bilelim, ellerimiz semada dualar edelim. Ülkemizde akan şehit kanının, yeryüzünde akan Müslüman kanının durması için dualarda bulunalım. Sevdiklerimizle, ailemizle güzel bir gece geçirelim. Böyle önemli bir geceyi fırsat bilelim.
   Evet Kadir Gecesi Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başladığı gecede. Onun için ramazan ayına Kuran ayı da denmekte. Kadir Gecesi Ramazan’a veda anlamı da taşıyor. Bin aydan hayırlı olan ve Kuran-ı Kerim’in indirildiği gece olarak da bildiğimiz Kadir Gecesi’nin tüm İslam alemine huzur ve barış getirmesi dileğiyle ihya etmeliyiz. Kadir Gecenizi tebrik ediyor, mübarek Kadir Gecesi yüzü suyu hürmetine akan Müslüman kanlarının durmasını, insanlığa barış ve huzur getirmesini yüce yaradandan diliyorum. Kadir Geceniz mübarek olsun.


banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981