banner1024
AK Parti’de aday adaylığı süreci devam ediyor. Dananın kuyruğunun kopmasına az bir süre kaldı. AK Parti’de adaylık yarışı 2011 seçimlerine göre daha sessiz sedasız. Seçim var mı yok mu belli değil. 

Aday adayları iki aşamayı geride bıraktılar. Teşkilat temayül yoklaması ve mülakatı geride bırakan aday adaylarını en az ikisi kadar önemli olan kamuoyu yoklamalarını bekliyor. İlk iki kritere göre bir çok aday adayı zaten elendi. Kalanlar arasında yapılacak değerlendirme sonrası Kocaeli’nin 11 milletvekili adayı Nisan ayının ilk haftasında belli olacak. AK Parti’de süreç böyle işlerken gelelim aday adaylarını değerlendirmeye.

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde yazdığım bir yazıda aday adaylarını tek tek değerlendireceğimi söylemiş ve Dr. Hakan Höbek’ten başlamıştım.         Bugün ise AK Parti Kocaeli Milletvekili Aday adayı ve eski Gebze ilçe başkanı Cemalettin Kaflı’nın şansını aktarmaya çalışacağım.
 
AK Parti ile siyasete atılan Cemalettin Kaflı kuruluşundan 2006 yılına kadar gönül bağı olduğu AK Parti’de 2006 yılında ilçe yönetim kurulu  üyesi olarak siyasete başladı ve 2012 yılında yapılan ilçe kongresi seçimlerinde sürpriz bir şekilde ilçe başkanı oldu. 9 yılın 6 yılını yönetici ve 3 yılını ilçe başkanı olarak geride bırakan Cemalettin Kaflı 2011 seçimlerinde milletvekili aday adaylığını denedi  ama başarılı olamadı.     Başarılı bir ilçe başkanlığı yapan ve ısrarla yeniden başkan olması istenmesine rağmen , ilçe başkanlığını elinin tersi ile geri çeviren Cemalettin Kaflı 2015 seçimlerinde yeniden vekillik şansını denemek için sahada.

Kaflı’nın şansına geçmeden önce ilçe başkanlığı döneminden bahsetmek istiyorum. İlçe başkanlığının ilk günlerinde bir yazı kaleme almış, Kaflı’nın işinin çok zor olduğunu, 17 yıllık mesleki birikimini  ve kredisini siyasete kurban edip etmeyeceğini, en önemlisi de  ilçe başkanlığını başladığı gibi bırakıp bırakamayacağını yazmıştım. 

Kaflı, 3-4 gruplu bir yönetimde çok zor günler geçirse de 3 yıl başarılı bir başkanlık yaptı. İstifanın eşiğine geldi günler oldu. Bildiği doğrulardan şaşmadı. Yeri geldiğinde diklenmeden dik durmasını bildi. Mesleki birikimini siyasete kurban etmedi. En önemlisi de nasıl başladıysa öyle bıraktığı ilçe başkanlığını. 

Evet, Kaflı 9 yıllık AK Parti’deki siyasi birikimini mecliste değerlendirmek üzere yeniden yola çıktı ve aday olmak için çalışıyor.  Kaflı’nın şansı 2011 seçimlerine göre daha yüksek.4 yıl öncesine göre daha avantajlı.  Bugün şartlar çok daha iyi Kaflı için. Bilinirlilik ve tanınırlık oranı 4 yıl öncesine göre çok daha fazla. 
 
Başarılı ilçe başkanlığı ve Kocaeli teşkilatları ile kurduğu diyaloğun meyvesini teşkilat temayül yoklamasında aldı. Birinci sınavı ilk 5’e girerek geçti.67 kişi arasında 5.ci olmak çok kolay değil. Mülakatı da başarılı geçti ise kamuoyundan iyi sonuçla çıkar Cemalettin Kaflı.


Daha açık bir ifadeyle söylemek gerekirse AK Parti Gebze bölgesinden listeye ikinci bir aday koyarsa en şanslı isimlerin başında geliyor Cemalettin Kaflı. AK Parti Gebze’yi tek adayla geçerse mevcut Milletvekili Mehmet Ali Okur en favori isimdir. Okur olmaz ise Kaflı’nın Gebze’nin tek aday olma ihtimali de var. Siyasette bazen yüzde bir gördüğünüz ihtimal yüzde yüz. Yüzde yüz gördüğünüz ihtimal yüzde bir olabiliyor. Dolayısı ile Cemalettin Kaflı’nın adaylık şansı Gebze’den tek kişi de çift kişide listeye   alınsa var.

Özetle söylemek gerekirse milletvekilliği yapacak bilgi ve donamına sahip, 3 yıl başarılı bir ilçe başkanlığı yapan, teşkilatta sevilen ve sayılan, temiz ve şaibeye buluşmayan Cemalettin  Kaflı’nın adaylığı kaf dağının arkasında değil, Kocaeli’nin en yüksek tepesi olan Kartepe’nin önünded
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981