Kurucuları arasında yer almaktan ve genel başkan yardımcısı görevini yürütmekten büyük mutluluk duyduğum Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Belgesel Film Festivali ödül töreni ve ödüllü belgeseller gösterimi Kazakistan’ın kültür başkenti Almatı’da başladı.

TDGF Genel Başkanı Menderes Demir başkanlığında Türkiye’den gelen ekip olarak Kazak misafirperverliği ile karşılandık.

Kazak Devlet Üniversitesi Farabi İletişim Fakültesi öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği ödül töreni ve belgesel gösterimleri törenlerine Kazak yetkililer büyük ilgi gösterdi. Törene Türkiye’nin Almatı Başkonsolos Vekili de katılıp bir konuşma yaptı.

Törenlerde konuşma yapan TDGF Genel Başkanı Menderes Demir, festivalle ilgili bilgi verip festival proje ortağı olan El Farabi Üniversitesine teşekkür etti.

Festival ve ödül törenlerine başta TRT Kazakistan temsilciliği olmak üzere Kazak Medyası büyük ilgi gösterdi. TRT,  TDGF Genel Başkanı Menderes Demir ile söyleşi yaptı.

Kazak Devlet Televizyonu, Türk Heyeti olan bizlerle söyleşiler yaptı. TV kanalına verdiğim bilgide belgeselciliğin önemi üzerinde durdum.

Belgesel gösterimlerinden sonra Kazak İletişim Fakültesi öğrencilerine yaptığım konuşmada Türkiye’deki İletişim Fakültesi öğrencileri ile ortak belgeseller yapmalarını tavsiye ettim, verimli ve çok güzel bir etkinlik oldu.

TRT KAZAKİSTAN TEMSİLCİSİ ABDÜLHAMİT AVŞAR İLE SÖYLEŞİ YAPTIK

Belgeselci ve gazeteci olmamda büyük katkısı olan ve 28 yıl Gebze’de temsilcilik ve muhabirliğini yaptığım, halen bazı belgesel projelerine danışman olarak katkı sunduğum TRT’nin, Kazakistan Temsilcisi değerli arkadaşım, gönül insanı ve kültür adamı sayın Abdülhamit Avşar ile Kazakistan’daki kültür ve medeniyet tarihimiz üzerine belgesel, söyleşi yaptık.

Kazakistan’da 5. Altın Adam Heykeli Bulundu

Belgeselcilik üzerine uzman olan Abdülhamit Avşar, ‘’Altay Dağları eteğinde bulunan Altın Adam Heykeli 2600 yıllık Türk Tarihi’ne ışık tutuyor. Bu kurganda bulunan bir bakır tasta 26 Türk yazısı bulundu. Türkler birilerinin dediği gibi göçebe kültürü olmayan, tam tersine 2600 yıl önce altın elbise gibi işlenebilen teknolojiye sahip bir millet. Bugün, Kazakistan bölgesinde 5. Altın Adam Mezarı bulundu. Tarihçiler, akademisyenler ve belgeselciler bölgeye gelmeli ve araştırmalar yapmalı.’’ şeklinde konuştu.

Devri Alem Belgesel TV programlarımızı yakından takip ettiğini açıklayan Avşar, bizlere başarılar diledi. Sayın Avşar’a verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ettik.


banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981