banner1024

 31 Mart yerel seçimlerine 11 gün kaldı. Siyasi partiler, Belediye Başkan Adayları, Meclis Üyesi adayları ve ittifaklar seçim çalışmalarını şu son günlerde giderek artırdırlar. Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli ve Gebze Bölgesi’nde büyük seçim heyecanı yaşanıyor. Ancak bu deyimin adaylar ve partiler düzeyinde olduğunu söylemek gerekir. Zira vatandaşın gözünde eski seçim havası yok.

 Türkiye son yıllarda neredeyse her iki senede bir sandık başına gitti. Bundan dolayı seçmen yorgun vaziyette. Anadolu tabiriyle vatandaşımız “Seçim değil geçim derdindeyim.”diyor. Sayılı gün çabuk geçer derler. Aylarca süren mücadelede artık son viraja gelindi. Kalan günlerin nasıl geçtiğini bizler hiç anlayamayacağız. Ancak adaylar için şu son günler, geçmek bilmez ve her gün adeta ateşten bir gömlek.

  Sadece Adaylar değil, Liderler de seçim mesaisine hız verdi. Dün AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Kocaeli Mitingini gerçekleştirdi. Cumhur İttifakı’nın Kocaeli Mitingiyle beraber liderlerin miting programları da başladı. Erdoğan’ın mitingini yarın bu köşeden derlediğimiz notlarla beraber değerlendireceğiz. Millet İttifakı’nın iki Genel Başkanı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener de Kocaeli mitingi için 21 Mart Perşembe günü İzmit’te olacak, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu hafta sonu Kocaeli mitingini gerçekleştirecek. Böylece 4 lider Kocaeli Mitinglerini gerçekleştirecek. Kısacası Kocaeli için bu hafta oldukça bereketli ve hareketli.

   Belediye Başkan Adayları seçim beyannamelerini açıkladılar ve İlçelerine yapılmasını düşündükleri projeleri kamuoyu ile paylaştılar. Adaylar, gerçekleştirdikleri ziyaretlerde bu projelerin ayrıntılarını da vatandaşlarımızla paylaşıyor. Kimisi ayakları yere basan sağlam projeler, kimisi güzel ama hayalden öteye geçmesi zor projeler. Seçimi hangi ilçede hangi aday kazanırsa kazansın, bizim her zaman temennimiz İlçelerimizin ve kentimizin kazanması. İsimler önemli değil, bizim beklentimiz nerde olursa olsun, kente hizmet edecek, Şehri Emin sıfatını layıkıyla taşıyabilecek, emanete sahip çıkacak, ufku ve vizyonuyla  örnek projeler imza atacak ve en önemlisi gönül köprüleri kurarak, gönüller yapacak, vatandaşın derdiyle dertlenecek kişilerin yönetimde söz sahibi olması.

  Temennimiz insanlarımızın kazanması, temennimizin kentimizin kazanması. Kocaeli kazanırsa insanlarımız da kazanır, insanlarımız kazanırsa kentimizde kazanır. Belediye başkanı olmak sadece betondan eserler bırakmak değil, bununla beraber hiçbir şey üretmeyip sadece insanların içinde olmak da değil. Belediye başkanı olmak, bütün bir kente hakim olmaktır. Belediye Başkanı olmak Hz. Ömer gibi “Fırat kenarında bir oğlak kaybolsa (yahut bir kurt bir koyunu kapsa) korkarım ki kıyamet gününde onun bile hesabı Ömer'den sorulur!" "Kenar-ı Diclede bir kurt kapsa koyunu, Gelir de adl-i ilâhi Ömer'den sorar onu!"gibi bir anlayışa sahip olmaktır.

BELEDİYECİLİK TARİHİNDE KOCAELİ

Kocaeli asırlar öncesinden bize sesleniyor ve Kocaeli tarihe canlı şahitlik yapmış çınarları dile gelip konuşuyor: "Ben, kökleri tarihin derinliklerine uzanan koca bir çınarım, kadim zamanlara ve tarihe canlı şahitlik yaptım. Topraklarımda önemli medeniyetler kuruldu. Ben, İmparatorluklar şehri İstanbul'un Anadolu'ya açılan kapısıyım. Bin yılları, beş bin yılları devire devire bugüne gelmiş medeniyetlerin beşiğiyim. Doğu-Batı arasında bir köprüyüm. Çin'den başlayarak Avrupa'ya giden Tarihi İpek yollarının birleşme noktasıyım. İstanbul'dan Hicaz'a giden Sürre Alayları'nın konakladığı Hicaz Demiryolunun ilk istasyonuyum. Ben Selçuklu'yum. Osmanlı'nın ilk sancak merkeziyim. Gazi Mustafa Kemal Paşa tarafından 16 Ocak'da Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyaya duyurulduğu yerim..."

  Şifalı Çenedağı Suyu'nun membaı Derince'yim. İpek halı ve rafineri merkezi Körfez; pehlivanlar diyarı Karamürsel; donanma şehri Gölcük'üm. Tarım ve turizm merkezi Kandıra; bilim, sanayi ve teknoloji bölgesi Gebze; dağ ve yayla turizminin adresi Kartepe ve Karşıyaka'yım. Organize Sanayi Bölgeleri ve limanlar kenti Dilovası; Finans ve bankacılık üssü Çayırova; kültür ve turizm bölgesi Darıca; adını Orhan Gazi'nin verdiği medeniyetler şehri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin merkezi İzmit'im.

  Adını Kocaeli fatihi Akçakoca Gazi'den alan, bilim, teknoloji, sanayi, ticaret, bilişim, kültür ve turizmde marka şehir Kocaeli'yim.

Ülkemizde doğu ile batının, Anadolu ile İstanbul'un arasında köprü görevi gören, büyük şehir yasasının ilk uygulandığı il olarak birçok belediyeye örnek olan Kocaeli'yi tanımak ve kent kültür bilincine sahip olmak gerekiyor.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981