banner1006
Gebze Belediyesi Çanakkale Şehitleri sempozyumu organize etti. Bugün gerçekleşecek sempozyum gerçekten önemli. Çanakkale şehitleri için ne yapsak az. Çanakkale ve tüm şehitlerimize minnet ve şükran borcumuz var. Bugüne kadar onları maalesef hatırlayamadık. Son on, on beş yıldır ciddi çalışmalar yapılıyor ve şehitlere önem veriliyor. 
Bugün Gebze Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan sempozyumda Türkiye’nin önemli profesörleri Çanakkale Zaferi’ni anlatacak. Celal Bayar Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi gibi birçok önemli üniversitenin öğretim üyesi yetkililerinin bilim kurulunda yer alacağı sempozyum da Kocaeli Üniversitesi’nden hiç öğretim üyesi yok. Yeni kurulan Gebze Teknik Üniversitesi’nden de yine bir eğitim görevlisinin olmaması oldukça dikkat çekici. 
Gebze Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında düzenlediği sempozyumda sadece Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Sadettin Hülagu ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Haluk Görgün sempozyumda onur kurulunda bulunuyor. Buda yasak savma kabilinden göstermelik. 
Üniversitelerin kesinlikle halk ile bütünleşmesi gerekiyor. Bu anlamda bu tür sempozyumlarda Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin aktif rol oynaması gerektiğini daha önce kaleme aldığımız makalelerde belirtmiştik. Kaleme aldığımız yazıların ardından bir çok öğretim görevlisi dostumuz bizi arayarak sitemde bulundu. Kendilerinin konuyla ilgilendiğini ve bu tarz sempozyumlarda yer almak istediklerini belirten öğretim görevlileri, bu konuda belediyelerden bir davet gelmediğini dile getiriyorlar. İzmir, Muğla, Bolu ve Kırklareli gibi illerin üniversitelerinden öğretim görevlileri bugün Gebze’ye gelecek. Bu ve Kocaeli’de düzenlenen buna benzer sempozyumlarda Kocaeli ve Gebze Teknik Üniversitesi’nden kimsenin olmaması çok üzücü bir durum.
REKTÖRLER BU İŞİN NERESİNDE
Bu konuda Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Haluk Görgün’ün daha aktif rol alarak bu tarz sempozyum ve etkinliklere öğretim üyesi görevlendirmeli. Her iki rektöre bu konuda büyük görev düşüyor. Hemen Kocaeli’de ki Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri ve Kaymakamlıklarla işbirliği yaparak Kocaeli ile ilgili yapılacak sempozyum, panel, çalıştay ve bilimsel toplantılarda öncü rol üstlenmelidirler. 
BAKAN IŞIK, ONUR KURULU’NDA
100. Yılında Çanakkale Sempozyumu ile ilgili onur kurulu, bilim kurulu ve düzenleme kurulu olmak üzere üç kurul oluşturuldu. Onur Kurulu’nda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagu ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’den oluşuyor. Bilim Kurulu’nda ise, Prof. Dr. Mehmet Çelik, Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Prof. Dr. Nureddin Gülmez, Prof. Dr. İbrahim Yılmazçelik, Prof. Dr. Ahmet Aksun, Prof. Dr. Orhan Kılıç, Prof. Dr. Muammer Gül, Prof. Dr. Mustafa Daş, Prof. Dr. Mahmut Aydın, Prof. Dr. Mehmet Şeker, Prof. Dr. Mustafa Demir, Doç. Dr. M. Sait Toprak ve Doç. Dr. Adnan Çevik yer alıyor.
Evet, sonuç olarak Gebze Belediye Başkanı Sayın Adnan Köşker’i sempozyumdan dolayı kutluyorum. Gerçekten şehitlerimiz için ne yapsak az. Ancak Gebze ve Kocaeli Üniversiteleri bu sempozyumda aktif görev alsalardı, dışarıdan öğretim üyesi getirmek yerine bu üniversitelerdeki öğretim üyeleri sempozyuma katılsalardı, üniversitelerin öğrencileri de sempozyuma ilgi gösterirlerdi. Bundan sonraki yapılacak bilimsel toplantılarda Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi unutulmaz diye umut ediyorum.





banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934