Kocaeli’nin marka değerleri araştırılıp tescil edilmeli. Kocaeli Valisi sayınHüseyin Aksoy ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Büyükakın başta olmak üzere Kocaeli bölgesindeki tüm yetkili ilgililer medya ve STK Başkanlarına Tarihi görev düşüyor. Kocaeli’nin marka değerleri araştırılıp tescil edilerek coğrafi işaretleri alınmalı, bu konuda bir komisyon oluşturulup çalışma başlatılmalı.

Körfez Belediyesi’nin örnek bir çalışmaya imza atarak dünya markası Hereke İpek Halılarının coğrafi işaretini alıp tescil ettirmesi sevindirici. www.herekeipekhali.com’da bu belgeleri paylaştık. Sizlerde http://herekeipekhali.com/hereke-ipek-halisi-cografi-isaret-tescil-belgeleri/ adresinden bu bilgilere erişebilir ve yaptığımız çalışmayı inceleyebilirsiniz.

Biz de www.gebzegazetesi.com, www.devrialem.tv olarak araştırma yapıp Kocaeli’ye vefa borcumuzu ödemek için www.iktav.com

 Tarih ve kültür Araştırmaları merkezimiz tarafından hazırlanan Marka Kent Kocaeli Belgesel tanıtım filmimizi sizlerle paylaşıyoruz: https://youtu.be/ghG2-fECh8w

https://youtu.be/HEjGFldWoyw

KOCAELİ KÜLTÜRÜ

Kültür, tarih, milli ve manevi değerlerimiz, gelenek ve göreneklerimizle ilgili bir çok haber, yazı kaleme almakta, belgeseller çekmekteyiz. Gerek yazarken ve gerekse Belgesel çekimlerinde öncelikle kendim çok şey öğreniyorum. Basit diye girdiğim bir konunun muhteşem bir kültür derinliği olduğunu görüyorum.

  Kültürel çalışmalar gerçekten insana mutluluk ve huzur veriyor. Stresten uzak, keyifli bir zaman geçirmemize vesile oluyor. Bu yüzden hazırlayıp sunduğum Devri Alem belgesel programları Türkiye genelinde izleyicilerden büyük ilgi gördüğüne şahit olmaktayım. Devri Alem Programları dolayısıyla  gerek yurt içi ve gerekse yurt dışından çok sayıda davetler alıp kültür gezilerine katılıyorum.

  Kocaeli asırlar öncesinden bize sesleniyor ve Kocaeli tarihe canlı şahitlik yapmış çınarları dile gelip konuşuyor: "Ben, kökleri tarihin derinliklerine uzanan koca bir çınarım, kadim zamanlara ve tarihe canlı şahitlik yaptım. Topraklarımda önemli medeniyetler kuruldu. Ben, İmparatorluklar şehri İstanbul'un Anadolu'ya açılan kapısıyım. Bin yılları, beş bin yılları devire devire bugüne gelmiş medeniyetlerin beşiğiyim. Doğu-Batı arasında bir köprüyüm. Çin'den başlayarak Avrupa'ya giden Tarihi İpek yollarının birleşme noktasıyım. İstanbul'dan Hicaz'a giden Sürre Alayları'nın konakladığı Hicaz Demiryolunun ilk istasyonuyum. Ben Selçuklu'yum. Osmanlı'nın ilk sancak merkeziyim. Gazi Mustafa Kemal Paşa tarafından 16 Ocak'da Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyaya duyurulduğu yerim..." Şifalı Çenedağı Suyu'nun membaı Derince'yim. İpek halı ve rafineri merkezi Körfez; pehlivanlar diyarı Karamürsel; donanma şehri Gölcük'üm. Tarım ve turizm merkezi Kandıra; bilim, sanayi ve teknoloji bölgesi Gebze; dağ ve yayla turizminin adresi Kartepe ve Karşıyaka'yım. Organize Sanayi Bölgeleri ve limanlar kenti Dilovası; Finans ve bankacılık üssü Çayırova; kültür ve turizm bölgesi Darıca; adını Orhan Gazi'nin verdiği medeniyetler şehri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin merkezi İzmit'im. Adını Kocaeli fatihi Akçakoca Gazi'den alan, bilim, teknoloji, sanayi, ticaret, bilişim, kültür ve turizmde marka şehir Kocaeli'yim. Ülkemizde doğu ile batının, Anadolu ile İstanbul'un arasında köprü görevi gören, büyük şehir yasasının ilk uygulandığı il olarak birçok belediyeye örnek olan Kocaeli'yi tanımak ve kent kültür bilincine sahip olmak gerekiyor.

 

 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981