banner1006
Osman Gazi Köprüsü Belgeseli!
   
Açılış törenleri çok önemli. Asrın projesi olan Kocaeli Kocaeli Dilovası Osman Gazi Köprüsü'nün açılış töreni ise her bakımdan önemli. Büyük terör saldırısının ardından gerçekleşen bu tören moral değerlerimizi de yükseltecektir. Gerçekten insanımızın ve ülkemizin morale ihtiyacı var. Dört tarafımız düşmanlarla çevrili. Tam bir haçlı saldırısını boy hedefiyiz. 
Türkiye'nin bütçesinden hiç harcama yapılmadan tamamen yap-işlet-devret modeli ile yapılan Osman Gazi Köprüsü'nün açılış törenine katıldık. Dün yapılan açılış töreninden önce bu yazıyı kaleme alıyorum. Açılış törenine özgü bir kültür hizmeti yaparak açılış törenini ebedileştirmek istedik. Gerek Osman Gazi Köprüsü'nün tarihi, gerekse Dilovası-Hersek bölgesinin tarihçesi ile ilgili ayrıntılı bilgiler topladık. Görsel hale getirerek Marka Kent Dilovası adı altında Mimar Sinan Köprüsü'nden Osmangazi Köprüsü'ne Dilovası tarihi adı ile hem belgesel hem de dergi hazırlayarak "Kocaeli Dilovası Osman Gazi Köprüsü açılış günü hatırası" olarak başta Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar kurulu üyeleri, milletvekilleri, üniversiteler, akademik çevreler, medya kuruluşları ve önemli Sivil Toplum Kuruluşlarına hediye ettik. 

KOCAELİ DİLOVASI OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜ'NÜN AÇILIŞI NASIL HATIRLANACAK?

Gündemler hızla değişiyor. Asrın projesi olan bölgemizi de yakından ilgilendiren Kocaeli Dilovası Osman Gazi Köprüsü'nün açılışı dün gerçekleşti. Yarından sonra bu açılış unutulacak. Keşke Başta Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere birçok kurum Osman Gazi Köprüsü'nün açılışına yönelik güzel kalıcı sanatsal değere sahip çalışmalar yapıp açılış günü anısına bunu çeşitli kurumlara hediye olarak verebilselerdi. Ama böyle bir derdimiz yok, ne yazık ki "bir eser kalsın bir hizmet olsun kalıcı bir değer ortaya bırakılsın" denilmedi.

KOCAELİ DİLOVASI OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜ BELGESELİ 
Açılış günü anısı için çok hızlı bir şekilde bir belgesel de ortaya koyduk. Yapıldığı günden bugüne Osman Gazi Köprüsü'nün yapılışını anlatan Dilovası'nın ve Kocaeli'nin değerlerini tanıtan belgesel dvd hazırlayarak açılış günü anısına dvdleri de yine bir çok kurum ve kuruluşa hediye ettik. Gerçekten bu çalışmamızda başta Dilovası Belediyesi olmak üzere sadece bir iki kurumdan destek alabildik. Kendi maddi ve manevi imkanlarımızı da bu konu için tahsis ederek ortaya kalıcı bir eser çıkmasını sağladık. 30-40 sene sonra köprünün açılışı ile ilgili hazırlayıp hediye ettiğimiz dergi ve belgesel açılış için önemli bir kaynak eser olacaktır. Böyle bir kaynak eseri hazırlamanın mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. 
Kültür hizmetimizle ilgili Belgesel Haber Ajansı üzerinden hazırladığımız haberi ulusal ve bölgesel medyaya göndererek köprünün açılışıyla ilgili yaptığımız kültür çalışmasını bir çok kurum ve kuruluşa örnek olmasını istedik. Gönderdiğimiz haberin özetini sizlerle paylaşıyoruz.

DİLOVASI TARİHİNE IŞIK TUTAN 400 YILLIK BELGE
30 Haziran 2016 tarihinde hizmete açılacak Dilovası Osmangazi Köprüsüne Işık tutan 400 yıllık belge ortaya çıktı. Osmangazi köprüsünün yapıldığı bölgeye Evliya Çelebi Seyahatnamesinde geniş yer vermekte. Osmangazi Köprüsünün direklerinin bulunduğu Dil Burnu ve Diliskelesi’nde geçmişte yapılan deniz taşımacılığından söz ederek Dİl Burnunun Allah Dostu Evliya Dil Baba tarafından nasıl kum doldurularak yol yapıldığını anlatmakta. Evliya Çelebi Osmangazi Köprüsünün yapıldığı bölgedeki Dilovası Şifalı İçmelerinden de söz etmekte.
MİMAR SİNAN KÖPRÜSÜ'NDEN OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ'NE 
Osmangazi Köprüsü'nün Yapıldığı Dilovası’ndaki Dil Deresi üstünde Mimar Sinan tarafından Kanuni Sultan Süleyman adına köprü bulunmakta. 500 yıldan beri hizmet veren Mimar Sinan Köprüsü ile Osmangazi Köprüsü Dilovası bölgesinin geçmişten günümüze kültür tarihindeki yerini de göstermekte. Köprünün açılışıyla ilgili bir kültür çalışması yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar açılış günü anısına Osmangazi Köprüsü ile ilgili ayrıntılı bilgiler derleyip kitap haline getirdi. Ayrıca geçmişten günümüze Dilovası Panelindeki bilgilere geniş yer verilerek Dilovası'nın dünü bugünü ve geleceği ile ilgili bilimsel veriler yayınlanarak açılış günü anısına Dilovası kültürüne kazandırıldı.


banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934