banner1006

2020’de Dünya. Gençler Oryantring şampiyonası Kocaeli’de Düzenlenecek. Türkiye  Oryantring Federasyonu Genel başkanı Hacer Akyüz başkanlığında bir heyet bölgede inceleme yapıp, marka kalkınma ajansında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Dünyanın bir çok ülkesinden bir çok genç sporcunun katılacağı doğada yol ve yön bulma olarak adlandırılan ve bir çok dünya ülkesinin büyük ilgi gösterdiği oryantring şampiyonası, Gebze Sığırlık Merası tarihi Yörük Obası Bölgesi Cumaköy, Kadılı, Denizli göleti çevresi ile Gebze köylerindeki ormanlık alanlarda gerçekleşecek.

2020 DÜNYA GENÇLER ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Bizde tarih ve kültür Araştırmacısı olarak toplantıya katılıp, Kocaeli Valiliği kültür hizmeti olarak bastığımız Kocaeli’yi tanıtan kitap ve Kocaeli Turizm ve tanıtım belgeselimizi Marka Kalkınma Ajansı Genel sekreteri Mustafa Çöpoğlu tarafından Türkiye Oryantring Federasyonu Genel başkanı Hacer Akyüz hanıma hediye ederken bizde Sakarya Meydan muharebesi ile ilgili. Kitabımızdan hediye ettik toplantı ile ilgili Marka kalkınma ajansı tarafından yapılan açıklamayı Aynen yayınlıyoruz.

KOCAELİ’DE TARİHİ ORGANİZASYON

2020 yılında Kocaeli ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Dünya Gençler Oryantiring Şampiyonası hazırlıklarına devam ediliyor. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında yürütülen çalışmalarda önemli aşama kaydedildi.

Uluslararası Oryantiring Federasyonunun (IOF) 5 Temmuz 2017 tarihinde yaptığı toplantıda organizasyonu Türkiye’ye verilen etkinlik Kocaeli’nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilecek ve 800’ü milli olmak üzere 2.500 sporcunun yarışacağı etkinlik kapsamında bir de uluslararası Kocaeli Kupası yarışması düzenlenecek.

26 Haziran – 4 Temmuz 2020 tarihleri arasında düzenlenecek yarışmaya hazırlık sürecinde 2019 yılı Ağustos ve Ekim ayları ile 2020 yılı Mart ayında resmi antrenman kampları da gerçekleştirilecek.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirilen lansman toplantısına MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa ÇÖPOĞLU, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Sayın Hacer Akyüz, İl Temsilcisi Ali Günal Erdem, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Cihat ACAR, İl Tertip Komitesi Genel Sekreteri A. Hikmet KANCA ve Gebze Yörük Türkmen Kültür ve Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Temsilcileri katıldı.

ORGANİZASYONDA YÖRÜK TEMASI

Orta mesafe eleme ve finali, uzun mesafe ile takım yarışmalarının gerçekleştirileceği ve Yörük yerleşimlerinin bulunduğu Gebze ilçesi kuzey bölgesindeki etapların bir bölümü Yörük teması ile gerçekleştirilecek. Kocaeli ve Gebze bölgesi uluslararası bu organizasyonla dünya tanımış olacak

KOCAELİ KÜLTÜR, TURİZM VE TANITIM BELGESELİ

Devri Alem Belgesel TV programı olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kültür hizmeti olarak hazırladığımız ve bir çok TV kanalında yayınlanacak Kocaeli turizm kültür ve tarih belgeselimizi Kocaeli’yi Dünyaya tanıtacak dünya gençler Oryantring şampiyonasına katkı sunmak için buradan sizlerle paylaşıyoruz.

https://youtu.be/0nnsz5QYFZE

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934