Kredi ve kredi kartlarının ödenmemesi halinde Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği’ne göre uygulanan adımlarla borçlu için yasal takip süreci başlayabilir. Peki konut kredisinde yasal takip süreci ne zaman başlar? Yasal takip için verilecek avukatlık ücreti nedir? Tüm bu soruları bilmeli ve bankalardan kredi talebinde bulunurken her ihtimali hesaplamalısınız. Borçlanma durumunda da yasal takip sürecine girmeden borcunuzu kapatmanızın önemli olduğunu bilmeli, süreçleri ve yönetmelikleri öğrenmelisiniz.

Yasal takip kaç gün içerisinde başlıyor?

Kredi borcunuzu ödemediğiniz zaman bankalar kendi kurumları adına bir idari takip başlatabilir. Bunun haricinde Merkez Bankası Kara Listesi’ne girme ihtimalinizin olduğu bir yasal takip süreci de söz konusu olabilir. Yasal takipten sonra borç icra takibine kadar uzayabilmektedir. Yasal takibe gelmeden önce borcun önünde 3 ay kadar bir süre olduğunu bilmeniz gerekir. Yani 90 gün sonrasında borç yasal takibe girer. Ödeme yapmadığınız 90 günün sonunda artık borcunuzla hukuk bürosu ilgilenecektir. Bu süre zarfında borcunuzu ödeseniz de faiziyle ödemiş olursunuz. 54. günde borçlu konu hakkında ihtarnameyle haberdar edilir. İhtar ücretini de borçlu ödemekle yükümlüdür.

90 günün sonunda hala daha borcunu edemeyen kişiler yapılandırma talebinde bulunabilir. Borcun toplam tutarını, faiz ücretlerini de ekleyerek ödeyebilir ve konut kredisinin tamamını kapatabilirsiniz.

GEBZE EXPERNET GAYRİMENKUL’ÜN KATKILARIYLA…

 


banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981