banner1006
KÜLTÜR VE SANAT:
41 Genç'e kültür ve tarih turu

27 Mart 2018 Salı 13:15

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in hayata geçirdiği “41 Genç 41 Gelecek” projesinin katılımcı öğrencileri hafta sonu müze ziyaretlerinden oluşan kültür ve tarih turu gerçekleşirdi. Katılımcı öğrenciler ilk olarak İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi İbrahim Zeyd Gerçik eşliğinde Harbiye’de bulunan Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı’nı ziyaret etti. İbrahim Zeyd Gerçik burada öğrencilere eserler hakkında bilgi verdi. Müzeyi gezen öğrencilere eserleri büyük bir dikkatle inceledi.

TARİH VE KÜLTÜR GEZİSİ

Programın ikinci aşamasında öğrenciler İzmit bölgesindeki müzeleri ve tarihi yerleri ziyaret etti. Gazeteci İsmail Kahraman’ın rehberliğinde gerçekleşen gezide öğrenciler ilk olarak Tavşancıl’da bulunan Kuva-i Milliye Komutanı Yahya Kaptan’ın anıt mezarını ziyaret etti. Sonrasında Hereke’ye geçen öğrenciler, Tarihi Sümerbank Fabrikası, Abdülhamid Cami, Alman İmparatoru için yaptırılan Wilhem Köşkü, Hereke Halı Müzesi’ni ziyaret etti, bilgi aldı.

ESERLERİ DİKKATLE İNCELEDİLER

Öğrencilerin bir sonraki durakları ise Atatürk’ün ilk basın toplantısı düzenlediği Kasrı Hümayün Sarayı, Atatürk ve Redif müzesi oldu. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol’un rehberliğinde Basın Tarihi Müze’sini de gezen gençler; Cemiyet Başkanı Gürol’dan eserler hakkında bilgiler aldı. Öğrencilerin tarih ve kültür gezisi Gayret Harp Gemisi ve Hızır Reis Denizaltı müzelerini ziyaret ederek sürdü. Burada öğrencilere askeri yetkililer tarafından bilgi verildi. Öğrenciler kültür ve tarih dolu gezilerini Kocaeli Bilim Merkezi ve Seka Kağıt Müzesini gezerek noktaladı.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Ay Işığında Şamata'ya yoğun ilgi
Çalışkur apartmanında yaşayan Çalışkur Ailesi'nin ve apartman sakinlerinin sahte ilişkilerini ve yozlaşan...

Haberi Oku