KÜLTÜR VE SANAT:
Atık toplama konusunda bilgilendirme yapıldı

19 Temmuz 2016 Salı 16:09

  Eğitim Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Aykan Karademir, Prof. Dr. Ertan Durmuşoğlu, Doç. Dr. İsmail Özbay tarafından verildi. Proje kapsamında ilçelerde Temizlik İşleri Departmanlarında evsel katı atık toplama işinde çalışan yaklaşık 700 kişiye eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları uygulandı.

EVSEL ATIKLAR KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLDİ

Eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları ile gerek ayrı toplanan atıkların gerekse de biriktirme konteynerleri veya çevresine atılan geri dönüştürülebilecek atıkların evsel atıklar ile karıştırılmadan toplanması konusunun altı çizildi. Eğitimler sırasında hangi atıkların tehlikeli olduğu, tehlikeli atıkların evsel atıklardan farklılığı ve neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler verildi.

VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLMALI

Yapılan bilinçlendirme çalışmalarında bazı belediyelerdeki personeller; saatli toplama sistemine göre çalıştıkları belirtilerek personelin vatandaşlara bölgelerde atık toplama saatlerine riayet edilmesinin önemi bildirdi. Ayrıca personelin sahada etkin olunabilmesi için biriktirme konteynerleri yanına kanepe, çekyat, tadilat atıklarının konulmamasının gerektiğini ve vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmalarını belirtti. 
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku