KÜLTÜR VE SANAT:
Bilgievi öğrencilerinden tiyatro gösterisi

26 Nisan 2018 Perşembe 17:40

 Geçtiğimiz ay “Müdafaa 1915” isimli tiyatro oyunu ile ilk tiyatro gösterisini sunan Çayırova Belediyesi Şekerpınar Bilgievi Tiyatro kulübü öğrencileri 2.’inci oyunları olan “Ortaya Karışık” isimli tiyatro gösterisi ile sanatseverlerin karşısına çıktı.

Öğrencilerin Performansı Göz Doldurdu

Çayırova Belediyesi’nin eğitime verdiği önem ile üzerinde durduğu projelerinden biri olan Bilgievlerinde eğitim öğretimin yanı sıra öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sunacak projeler, kişisel beceri ve gelişim kurslarıyla öğrenciler geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Bu çerçevede Şekerpınar Bilgievi’nde tiyatro eğitimi alan öğrenciler ikinci tiyatro gösterisinde de yaşlarından beklenmeyecek performans sergilediler. Öğrencilerinin haftalar süren titiz çalışmaları sonucunda hazırlanan “Ortaya Karışık ” isimli tiyatro oyunu seyircilerden tam not aldı.

Aile İçi İletişim ve Toplumsal İletişim Konularında Sosyal Mesajlar Verildi

Bölgemizin usta tiyatrocularından Bayram Gündoğdu ile geçtiğimiz ay tiyatro eğitimlerine başlayan 3 ve 4.’üncü sınıflardan 17 öğrenci hazırlamış olduğu “Ortaya Karışık” tiyatro isimli oyun büyük beğeni topladı. Bayram gündoğunun genel sanat yönetmenliğini yaptığı oyununda farklı skeçlerden oluşan oyunda aile içi iletişim ve toplum içinde iletişim konuları işlendi. İnsanların birbirini dinlememesi sonucu ortaya çıkan yanlış anlaşılmalara dikkat çekilen oyunda birde öğrenci velisi sahne alarak öğrencilerin heyecanlarına ortak oldu.

Başkan Demirci “Öğrencilerimizi Tebrik Ediyorum”

Her bir sahnesi kahkaha ve alkışlar ile geçen oyun sonrasında öğrencileri tebrik eden Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Bilgievlerinde verilen sanat ve drama eğitimlerinin  ne denli yerinde olduğunu bir kez daha gördüklerini söyledi. Kültür Salonu’nda gerçekleşen programda öğrencilerin velilerini de tebrik eden Demirci, “Okul öncesinden üniversiteye kadar uzanan eğitim ağımızın merkezi Bilgievlerimizdir. Burada birçok branşta gençlerimize eğitim veriyoruz. Aynı zamanda velilerimizin de ihtiyaçları doğrultusunda kurslar açıyoruz. Bugün burada gördüm ki gençlerimiz sanatsal aktivitelerde çok başarılı. Her bir Bilgievimizde verdiğimiz eğitimler neticesinde öğrencilerimiz kendilerini keşfederek, becerilerini geliştiriyorlar. Bugün burada bu güzel oyunu sahneleyen tüm çocuklarımızı ve onları sanatla buluşturan, emek veren hocalarımızı yürekten kutluyorum.” dedi.

Başkan Demirci’den Kültür Merkezi Müjdesi

Başkan Demirci, konuşmasında izleyicilere önümüzdeki haftalar içerisinde Cumhuriyet Mahallesinde yapımını bitirdikleri Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Naim Süleymanoğlu’nun ismini yaşattıkları Kültür Merkezinde başta tiyatro salonu olmak üzere birçok sanatsal, sportif, kültürel ve sosyal alanların çocuklarımızın, gençlerimizin ve ailelerimizin hizmetine sunulacağını müjdeledi.

 

 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Ay Işığında Şamata'ya yoğun ilgi
Çalışkur apartmanında yaşayan Çalışkur Ailesi'nin ve apartman sakinlerinin sahte ilişkilerini ve yozlaşan...

Haberi Oku