banner1006
 Eskihisar Kalesinde her sene geleneksel olarak gerçekleştirilen yazlık sinema akşamları bu yıl muhtemelen Ağustos ayında gerçekleşecek. Eskihisar’ın o muhteşem atmosferinde düzenlenen ay ışığındaki sinema akşamlarına vatandaşın olan ilgisi de hesaba katılırsa eminim yine sinemaseverler güzel ve keyifli akşamlara imza atmış olacaklar. 
**
Kentimizdeki az sayıdaki kültür sanat etkinliğini düşündüğümüzde ayrıca bu sayının yaz mevsiminde minimuma indiğini de hatırlarsak bizler için Eskihisar’daki yazlık sinema akşamları gerçekten çok kıymetli bir yer oluşturmakta. Ancak burada önemli olan detay yazlık sinema akşamlarında seçilecek olan filmlerin kalitesi. 
**
Sezon içinde Gebze Kültür Merkezinde ve Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde zaten gösterimi yapılan filmleri bir kez daha Eskihisar’da vatandaşa izletmek ne denli doğru biraz düşünmek lazım. Kaldı ki geçen senelerde gösterimi yapılan filmler zaten internette bile yer alan yani çoğumuzun izlemiş olduğu yapımlardı.
**
Bu anlamda film seçimlerini başarılı bir şekilde herkese hitap eden filmlerden oluşturmak en doğru yöntem olacaktır. Elbette Eskihisar Kalesinin inanılmaz keyifli atmosferine diyecek lafımız yok, hepimiz orada zaten izlemiş olduğumuz bir filmi bile o atmosferle yeniden izlemekten şikayet etmeyiz fakat bu etkinliği de sadece yapmış olmak için yapmamak lazım. 
**
Benim buradan yetkililere ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e bir çağrım olacak. Sezon içinde Gebze Kültür Merkezinde ve Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde gösterimi yapılmış olan filmler bu yıl Eskihisar Kalesinde yer almasın. Sinema akşamları bu sene “Yeşilçam Sinemasına Saygı” parolasıyla oluşturulsun ve eski Türk filmleri bizlerle olsun.
**
Hani her birimizin televizyonda bile yayınlandığında defalarca izlediği Kemal Sunal filmleri, unutamadığımız Hababam Sınıfı serileri, Selvi Boylum Al Yazmalım klasiği, daha geçtiğimiz günlerde hayata veda eden Zeki Alasya’nın da yer aldığı Emel Sayın ve Tarık Akan’lı kadrosuyla Mavi Boncuk klasiği, ve daha pek çok Yeşilçam yapımı karşımızda olsun.
**
Bu yapımlar Eskihisar atmosferiyle eminim her birimize unutulmaz bir nostalji yaşatacaktır. Ayrıca pek çoğu artık aramızda olmayan o dev isimleri de bir kez daha anma ve o isimlere saygı gösterme açısından da önemli bir görevi yerine getirecektir. Gebze Belediyesi bu yıl Eskihisar akşamlarını “Yeşilçam temalı” gerçekleştirirse ulusal basının kültür sanat sayfalarında bile kendisine yer bulur.
**
Onun dışında zaten izlediğimiz ve artık internette bile yer alan popüler yapımlar karşımıza çıktığında bu sadece yapmış olmak için yapılan bir gösteriden öteye gitmeyecektir. Ama iyi seçilmiş Yeşilçam klasikleri anlam açısından ve o filmleri yeniden genç kuşaklara aktarmak adına ciddi bir misyonu gerçekleştirmiş olacak.
**
Gebze Belediyesinin Türk edebiyatına emek vermiş isimlerin adlarını kentteki parklara vererek onların hala aramızda olmalarını sağlamak açısından yaptığı çalışmalar var. İşte aynı o eksende bu seneki Eskihisar sinema akşamları da Yeşilçam temalı ve çoğu artık aramızda olmayan Kemal Sunal, Zeki Alasya, Adile Naşit, Ayhan Işık, Hulusi Kentmen ve daha pek çok isim adına yapılmalı. 
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934