banner1006
KÜLTÜR VE SANAT:
Büyükşehir Thm Korosu'ndan Türkü Ziyafeti

28 Haziran 2022 Salı 14:35


Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı bünyesinde faaliyet gösteren Türk Halk Müziği Korosu hafta sonunda Kocaelililere unutulmaz bir türkü gecesi yaşattı. Konservatuvar THM Eğitmeni Nuray Polat Gündoğan yönetimindeki koro “Bin Nefes Bin Yürek Türküler” adlı konserde, bizi biz yapan en güzel türküleri seslendirdi. 


DOĞU’DAN BATIYA UZANAN TÜRKÜLER

Türkü severlerin ilgi gösterdiği konser, Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konser iki bölümden oluştu. Koro konserin ilk bölümünde doğudan batıya uzanan bir türkü yelpazesinde Anadolu’nun birbirinden güzel türkülerini seslendirdi. Koro her iki bölümde “Gerizler başından hoplayamadım, Edremit’in Gelini, Elinizden Elinizden, Merdivanım Kırkayak, Bağa Girdim Üzüme, Kaçma Güzel Kaçma, Çeşme Başında Yarimi Beklerim, Havada Turna Sesi Var, İbrişim Örmüyorlar, Bu Dağda Maral Gezer, Kaleden Kaleye Şahin Uçurdum”  türkülerini seslendirdi. İkinci bölümünde ise koristlerin solo performanslarına yer verildi. Koro ve solo performansların başarısı alkışlarla karşılandı. 


TÜRKÜLERE EŞLİK EDİP, HALAY ÇEKTİLER

Konserin sonunda koro Diyarbakır ve Bitlis yöresine ait üç güzel halay ile final yaptı. Türkülere alkışlarıyla eşlik eden vatandaşlar zaman zaman ayağa kalkarak halay çekti. Konserin sonunda THM Koro Şefi Nuray Polat Gündoğan’a teşekkür çiçeği takdim edildi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Ay Işığında Şamata'ya yoğun ilgi
Çalışkur apartmanında yaşayan Çalışkur Ailesi'nin ve apartman sakinlerinin sahte ilişkilerini ve yozlaşan...

Haberi Oku