banner1024
KÜLTÜR VE SANAT:
Engelleri sevgiyle aşıyorlar

09 Ekim 2015 Cuma 13:55

 Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şubesi, ‘Engelli Engelsiz Birlikte Kocaeli’ isimli programa ev sahipliği yaptı. Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde gerçekleşen akşam büyük ilgi görürken programda Kuran-ı Kerim dinletisi, konuşmalar, slayt gösterileri ve kısa bir müzik gösterimi gerçekleşti. 
PROGRAMA İLGİ BÜYÜK 
Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Çayırova Beyazay Derneği Başkanı Furkan Eşitti, Darıca Bir Umut Engelliler Derneği Melek Arıkan ile dernek üyeleri, KASKF Başkanı Murat Aydın, Gebze ilçe Spor Müdürü Gökhan Yavaşer katıldı. Görme engelli hafızın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, engellilerin oluşturduğu mehteran ekibinin harika gösterisi ve çeşitli etkinliklerle son buldu.
EŞİTTİ’DEN KARAOSMANOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Çayırova Beyazay Derneği Başkanı Furkan Eşitti yaptığı konuşmada, ''Kocaeli'deki engelliler Beyazay’ı yakından tanımaya başladı. Cumhurbaşkanlığının himayesindeki 'Aşmak için Hareket' kampanyası ve Kocaeli Beyazay’ın yürüteceği 'Engelli engelsiz birlikte yaşıyoruz' projesi onların hayatlarında yeni bir sayfa açacak'' dedi. Eşitti, ''Büyükşehir belediyemizin destekleriyle Kocaeli’nde güzel işler yapacağız, hep beraber gönül gönüle verdikten sonra aşılamayacak engel yok.'' diyerek Başkan Karaosmanoğlu'na teşekkür etti.
ENGELLİLER ESKİDEN HORLANIYORDU 
Çayırova Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva dernek olarak bir bütünlük olarak çalıştıklarını bundan sonra da aynı ahenkle yollarına devam etmek istediklerini söylerken “Engelliler toplum içinde geçtiğimiz dönemlerde çok göz ardı edildi, hatta horlandılar. Son süreçte son dönemde engelliler de artık toplumun bir parçası bunda emeği olan herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz bundan sonra da bir arada olma dileğiyle” dedi. 
ASIL ENGEL KALPTEDİR 
Gecede konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise asıl engelin kalplerdeki engel olduğunu sevgiyle ve yürekle gerçekleşen hiçbir şeyin engel tanımayacağını söyledi. Karaosmanoğlu “Siz bizim organımızsınız, sizler olmadan bizim anlamımız yok. Asıl engeller kalptedir, önyargılar engeldir. Sevgiyle ve aşkla yapıldıktan sonra dünyada hiçbir engel yoktur biz her zaman sizleyiz” dedi. 
KONSER ALKIŞ ALDI 
Düzenlenen akşam yaklaşık iki saat sürerken gecenin sonlarına doğru gerçekleşen konser ise salondaki herkese keyifli dakikalar yaşatmayı başardı. Birbirinden güzel şarkıların yer aldığı konserde salondaki dinleyiciler keyifli anlar yaşarken unutulmaz akşam keyifli bir ortamda son buldu. Geceye katılanlar ise oldukça güzel bir akşam yaşadıklarını ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söylediler. (Refik Sıla GÜVENÇ)



banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku