KÜLTÜR VE SANAT:
Gebze'de Enderun Sohbeti

22 Kasım 2018 Perşembe 11:31

Türkiye Gençlik Vakfı Gebze Temsilciliği'nin aylık olarak düzenlediği Enderun Sohbetlerinde bu ay Mevlidi Nebi" konuşulacak. Program,  Gebze Kültür Merkezi'nde Yazar Rasim ÖZDENÖREN ve Asım GÜLTEKİN'in katılımıyla gerçekleşecek
“Mevlid-i Nebi" konulu programımız 23 Kasım Cuma saat  19.00'da Gebze Kültür Merkezinde gerçekleşecek.


Rasim Özdenören kimdir
Türk öykü yazarlarının önemli isimlerinden Rasim Özdenören, 1940 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş, Malatya, Tunceli gibi Güney ve Doğu şehirlerinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni ve İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü’nü bitirdi. Mezun olduktan sonra Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman olarak çalıştı. Bir ara araştırma amacıyla ABD’nin çeşitli eyaletlerinde, 1970-1971’de iki yıl kadar kaldı. Dört yıl sonra, 1975'de Kültür Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevine geldi ve aynı bakanlıkta bir yıl da müfettişlik yaptı.

Çok Sesli Bir Ölüm ve Çözülme adlı hikayeleri TV filmi yapılmış, Uluslararası Prag TV Filmleri Yarışmasında jüri özel ödülünü almıştır. Özdenören öykülerinde, değerlerinden koparılmış ve modern kentlerin varoşlarında kıstırılmış bireyin ailenin acılarını, yalnızlıklarını gündeme getirmiş,  ülke insanının yaşadığı kültür şokunu kuşatıcı ve derinlemesine bir yaklaşımla öyküleştirmiştir.

Eserleri: İpin Ucu, Yumurtayı Hangi Ucundan Kırmalı, Yaşadığımız Günler, Acemi Yolcu, Red Yazıları, Çözülme, Yeni Dünya Düzenin Sefaleti, Köpekçe Düşünceler, Ben ve Hayat ve Ölüm, Çok Sesli Bir Ölüm, Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler, Hışırtı, Kafa Karıştıran Kelimeler, Müslümanca Yaşamak, Çapraz İlişkiler, Gül Yetiştiren Adam, Hastalar ve Işıklar, Yeniden İnanmak, Ansızın Yola Çıkmak, Denize Açılan Kapı, Kent İlişkileri, Ruhun Malzemeleri, Kuyu, Çarpılmışlar, İki Dünya, Aşkın Diyalektiği, Toz.


Asım Gültekin

1975 Amasya Taşova doğumlu Asım Gültekin, kökleri Artvin ve Selanik'e uzanan bir Ahıska Türküdür. Lise öğrenimini Kartal Anadolu İHL ve Taşova İHL'de tamamladı. 

İlkokul 3'te sınıf arkadaşları ile, tarihteki sahte kahramanlara inanmama hedefli bir grup kurdu. 
Marmara Üniversitesi AEF Edebiyat Öğrt. bölümünden mezun oldu ve birçok okulda edebiyat öğretmenliği yaptı.2008 yılında yılın öğretmeni seçildi. Birçok dergi ve gazetede yazıları yayınlandı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
banner982
Anahtar Kelimeler
Gebzede Enderun Sohbeti
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku