banner1006
KÜLTÜR VE SANAT:
KO-MEK Çayırova'da 80'ler rüzgârı esti

07 Nisan 2018 Cumartesi 10:16

“KO-MEK’LE Gönülden Renkler” sloganı ile ilçe sergilerinin açılışını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, Çayırova İlçe Sergisi’ni açtı. Her ilçede farklı renkleri ön plana çıkaran KO-MEK, Çayırova İlçe Sergisinde bu kez “Turuncu” renk ön plana çıkartıldı. Yüz yıllık motiflerin dile geldiği sergiyi ziyaret eden vatandaşlar, hazırlanan 80’ler köşesi ile anılarını tazeledi. Sergide ayrıca “Kadına Şiddete Dur de” köşesi de ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi gördü.

 ÇOÇUKLARIN GELİŞİMİNDE 0-6 YAŞ ARALIĞINA DİKKAT

Çayırova İlçe Sergisi’ ne Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Çayırova ilçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Çayırova İlçe Halk Eğitim Müdürü Kadir Dikmen, temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kursiyer ve vatandaş katıldı. Açılış öncesinde Oyuncu Anne Şermin Yaşar “Mutlu Oyunlar Mutlu Çocuklar” konulu semineri ile vatandaşlarla buluştu. Yaşar, konuşmasında çocuk gelişiminin büyük bir çoğunluğunun 0–6 yaş arasında gerçekleştiğini ifade ederek anne babalara çocuğun gelişimi için sürekli mantığa uygun oyunlar oynamalarını tavsiye etti.

 KO-MEK İLE KENDİMİ BULDUM

Seminerin ardından program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra resim branşında almış olduğu eğitim ile ilk kişisel sergini açan kursiyerimiz Cevat İnan, KO-MEK'in hayatına etkisini anlattı. KO-MEK benim için yeni bir başlangıçtı diyen İnan; KO-MEK’te aldığı eğitimler sayesinde çocukluğundan beri hobisi olan resim sanatında kendini geliştirdiğini ifade etti.

 DEMİRCİDEN ÇAYIROVALILARA HAVUZ MÜJDESİ

Çayırova ilçesinde kurslara katılan KO-MEK kursiyerlerini tebrik ederek konuşmasına başlayan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci konuşmasında” Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin her ilçede açmış olduğu kurslarımızın kursiyerler üzerinde önemli etkileri var. Özellikle burada meslek ve sanat eğitimi alarak öğrendiklerini ekonomiye kazandıran kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Büyükşehir ve ekibi Çavırova ilçemizde önemli yatırımlar yaptı “diyen Demirci Çayırovalılara önümüzdeki günlerde Akse’de açılacak olan havuzun müjdesini verdi.

 ÖZAK, DARISI 1 MİLYON KURSİYERİN BAŞINA

 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ise KO-MEK kurslarından övgü ile bahsederek başladığı konuşmasını tüm kursiyerlere teşekkür ederek davam etti. Özak konuşmasında” Kocaeli’miz her gecen gün gelişip değişerek Türkiye’ye örnek bir kent haline geldi. Artık her yerde hizmet var, yatırımlarımızdan ve hizmetlerimizden Çayırovamız da nasibini aldı. Kocaeli gelişirken bunun yanında sosyal ve kültürel alanda da gelişime dikkat ettik. KO-MEK olarak bu sene 515 bin kursiyere eğitim verdik artık darısı 1 milyon kursiyerin başına diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

 KO-MEK BOHÇASI HEDİYE EDİLDİ

Konuşmaların ardından KO-MEK’te, önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve 2014 yılından beri yürütülen “KO-MEK BOHÇASI”. KO-MEK’te eğitim alan kursiyerlerin hazırlamış olduğu el emeği göz nuru çeyiz eşyalarını düğün hazırlığı yapan nişanlı bir kursiyere hediye edildi. Ayrıca resim branşı kursiyerlerinin yaptığı tablo Başkan Vekili Özak’a hediye edildi. Konuşmaların ardından tüm protokol ve vatandaşlar hep birlikte açılış kurdelesini keserek sergiyi gezdi.

 80’LER KÖŞESİ GÖRÜLMEYE DEGER

Çayırova ilçesinde bulunan kurs merkezlerinde eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı sergiye katılan vatandaşlar ürünleri uzun uzun inceledi. Geleneksel el sanatlarımızın, birbirinden özgü motiflerimizin, yörelerimize ait kıyafetlerimizin ve kültürel tatlarımızın, sergilendiği KO-MEK Çayırova İlçe sergisinde ziyaretçiler bir de sürpriz ile karşılaştı. 80’ler köşesi ile ziyaretçileri uzun yıllar öncesine götüren KO-MEK bu köşede sergilediği birbirinden güzel ürünler ile vatandaşlardan tam not aldı. 80’lere özgü radyoların, çevirmeli telefonların ve o dönemlerin olmazsa olması ürünlerinin sergilendiği köşede ziyaretçiler fotoğraf çekilerek anılarını tazeledi.

 ÇAYIROVA’DA 29.044 KURSİYER EĞİTİM ALDI

KO-MEK’te bu yıl, 42 Kurs Merkezinde 211 farklı branşta 47.086 kursiyer ile eğitimler devam etmektedir. Şimdiye kadar; 517.839 kursiyer, 38 farklı meslek alanındaki 327 branşta eğitime katıldı. Çayırova’ da, 3 tane KO-MEK Kurs Merkezi bulunmaktadır. Sadece Çayırova İlçesindeki KO-MEK Kurs Merkezlerinde 2017- 2018 eğitim öğretim döneminde 32 Usta Öğretici, 2.672 kursiyer ile eğitim devam ediyor. Çayırova İlçesindeki KO-MEK Kurs Merkezlerinde, toplamda 29.044 kursiyer eğitim almış olacaktır. El emeği göz nuru eserlerin yer aldığı sergide uygulamalı branş tanıtımları oldukça ilgi gördü. 3 gün boyunca Çayırova Toprak2 Düğün Salonunda açık kalacak olan Çayırova İlçe Sergisini, ziyaret etmek mümkün.

 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Ay Işığında Şamata'ya yoğun ilgi
Çalışkur apartmanında yaşayan Çalışkur Ailesi'nin ve apartman sakinlerinin sahte ilişkilerini ve yozlaşan...

Haberi Oku