banner1001
KÜLTÜR VE SANAT:
Komek'ten hızlı başlangıç

03 Ekim 2018 Çarşamba 09:45

 

Kocaeli’nin, 15 yıllık tecrübesiyle, Halk Üniversitesi olma unvanına sahip olan KO-MEK’te yeni eğitim dönemi başladı. KO-MEK bu yıl da tartışmasız eğitim kalitesi ve sosyal belediyecilik anlayışı ile 42 kurs merkezinde ve 330 farklı branşta halk eğitimine hizmet vermeye devam edecek.

 

HAYAT BOYU EĞİTİM HİZMETİ

KO-MEK kurulduğu ilk günden itibaren yaptığı katkılarla, yetişkin eğitiminde adeta çığır açtı. Hayat Boyu Eğitim anlayışının hâkim olduğu bu önemli eğitim kurumunda herkes kendine uygun bir branşta eğitim almanın ayrıcalığını yaşadı. Sanat kurslarına katılarak yeteneklerini keşfeden vatandaşlar, istihdam kurslarındaki eğitimler sayesinde bir meslek öğrenerek iş bulma olanağına sahip oldu. KO-MEK, 15 yılda 330 farklı branşıyla 530 bin 965 kişiye ücretsiz eğitim verdi.

 

KURSİYERE BÜYÜK KOLAYLIK: ÇOCUĞA BİZ BAKARIZ

KO-MEK, evlat sahibi olan kursiyerleri için önemli bir hizmeti hayata geçirdi. Özellikle annelerin en büyük sorunu olan “ben kurstayken, çocuğumu kime bırakacağım” sorunu KO-MEK’in Oyun Odaları Projesi ile ortadan kalktı. Çocukları sebebiyle KO-MEK kurslarına devam edemeyen 3-6 yaş arasında çocuğu olan anneler, fiziki durumu uygun olan kurs merkezlerinde açılan Çocuk Oyun Odaları sayesinde çocukları eğlenerek öğrenirken kendileri gönül rahatlığı ile eğitimlerine devam edebiliyor.

 

ÇOCUKLAR EĞİTİMLİ PERSONELE EMANET

KO-MEK, Çocuk Oyun Odalarında görev yapacak olan personelinin eğitimine son derece önem veriyor. Bu nedenle, yaz aylarında Çocuk Oyun Odaları personeli için drama eğitimi gerçekleştirildi. Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim kapsamında, çocuk gelişimi açısından önemli olan drama oyunları ve çocuklara yaklaşım metotları detaylı bir şekilde aktarıldı.

 

İSTİHDAM KURSLARI İŞSİZ BIRAKMAYACAK

KO-MEK bu sene de bu anlayış çerçevesinde eğitim kervanını yola çıkardı. Bu yıl istihdam seferberliği kapsamında birçok farklı branşta eğitim sunulacak. Gelen talep doğrultusunda KO-MEK’te bu yıl, Sıhhi Tesisatçılık,

Pişmaniye Yapımı, Fiber Optik, Asansör Sistemleri Montaj ve Bakımı, Doğalgaz İç Tesisatçısı, Servis Elemanı (Garson) ve Forklift eğitimleri verilecek. Bunun yanı sıra sanat eğitimine yönelik kurslar tüm hızıyla devam edecek. Ayrıca geçen yılki istihdam branşları arasında yer alan ve birçok insanı ekmek sahibi yapan, Kuaförlük, Aşçılık, Kaynakçılık, Havuz Suyu Operatörlüğü, Mantar Yetiştiriciliği, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Arıcılık ve Fotoğrafçılık gibi istihdam branşları da devam edecek.

 

LİSAN MI ÖĞRENMEK İSTİYORSUNUZ? HAYDİ KO-MEK’E

KO-MEK’in lisan branşları bu yıl ilgi görmeyi sürdürüyor. KO-MEK’te Gürcüce, Boşnakça, Almanca, İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça ve Korece dillerinde eğitim veriliyor. Bu kurslara vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda yeni branşların eklenmesi bekleniyor.

 

OKUMA – YAZMA SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen ve başlatıldığı ilk günden itibaren büyük ilgi gören "Okur Yazarlık Seferberliği" ne KO-MEK’ten büyük destek gelmişti. KO-MEK bu eğitim döneminde de bu anlamlı seferberliğe yönelik desteğini kurslarıyla devam ettirecek.

 

KOCAELİ’NİN MARKA DEĞERLERİ KO-MEK’TE YAŞAYACAK

KO-MEK, Kocaeli’nin bin yıllık geçmişe sahip marka değerlerine kurslarıyla adeta sahip çıkıyor. Asırlık lezzetler, Kandıra Bezi ve Hereke Halısı gibi birçok değer KO-MEK’te yeni açılan atölyelerde halka öğretilecek. Bu sayede bir yandan Bilge kentin unutulmaya yüz tutan değerleri yaşatılırken, diğer yandan kurslarda yetişen yeni girişimcilerle istihdama katkı sağlanacak.

 

BİZİ BİZ YAPAN PROJELER

Öte yandan KO-MEK’in son dönemde büyük ilgi ve takdir gören ve bizi biz yapan insani değerlerimize yönelik projeleri yine görevlerini sürdürecek.

 

KO-MEK VEFANIN ANLAMINI BİZE YENİDEN HATIRLATTI

Bu projelerden en önemlisi olan KO-MEK Vefası geçen eğitim döneminde başlatıldı. KO-MEK Vefası Projesi, ihtiyaç sahibi kişi ya da kurumlara, KO-MEK kursiyerleri tarafından dikilen ürünlerin gönderilmesi ve bunun yanı sıra yine ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki küçük onarımların yapılmasını içeriyor. KO-MEK kursiyerleri tarafından dikilen, gömlek, pantolon, elbise, perde, örtü ve nevresimler ihtiyaç sahibi kişi ve kurumlara gönderiliyor. Proje ile kursiyerler, yaşadıkları mahallelerine karşı vefasını göstererek, sosyal farkındalık projelerinin içinde yer alıyor. Vefa Projesi ile bugüne kadar birçok ihtiyaç sahibi kişi, kurum ve kuruluşa yardım eli uzatıldı.

 

BİZİM KIZIMIZ BOHÇASIZ EVERİLMEZ

KO-MEK’in bir diğer anlamlı projesi olan KO-MEK Bohçası ise kurs merkezlerinde evlenecek kızlar için hazırlanıyor. Bohça, KO-MEK kursiyerlerinin ürünlerinden oluşuyor. Kursiyerler o yıl evlenecek kardeşlerine yaptıkları ürünlerden hediye ederek bir bohça haline getiriyor ve yılsonu ilçe sergisinde hediye ediyor.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Devri Alem Belgesel Programı Yayın Akışı...
Her gün, günde 3 defa TGRT Belgesel ekranlarında yayınlanan Devri Alem belgesel programı 18-24 Mart 2024...

Haberi Oku