banner1006
KÜLTÜR VE SANAT:
KOSGEB'DEN KÜLTÜR MİRASÇILARINA DESTEK

19 Temmuz 2022 Salı 20:01

 

 

MADDİ DESTEK

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen’i ziyaret eden KOSGEB Kocaeli Doğu Müdürü İbrahim Ustaömer, 22 Temmuz’da sona erecek destek ile ilgili değerlendirme yaptı. Buna göre; KOSGEB üzerinden sağlanacak destekten işletme ve yetiştirme için 150 bin TL, tanıtım ve pazarlama için 45 bin TL, makine ve teçhizat için 50 bin TL, kuruluş için ise 5 bin TL destek verilecek.

İSTENEN KRİTERLER

Destek programına, Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri Olan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslek Kolları listesinde yer alan alanlarda faaliyet gösteren işletmeler yararlanabilecek. İşletme sahibinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen tanıtma kartına sahip olması veya Yaşayan İnsan Hazineleri Ulusal Envanterinde yer alması istenecek.

22 TEMMUZ SON

Destek paketinden ise takunya yapımı, şimşir tarak yapımı, Çeşm-i Bülbül, Debbağlık, kök boyacılığı, dantel örme, hallaçlık, bakırcılık, telkâri, oltu, lüle, kehribar taşı, çinicilik, şile bezi dokunma, folklorik bebek yapıcılığı, gölge oyunu tiplemeleri yapımı, kazaziye yapımı, nakkaşlık, şerbetçiler, at arabacılığı, gramofon tamirciliği ve çorap örücülüğü meslekleri yararlanacak. Kaybolmaya Yüz Tutmuş Mesleklere 250 bin TL'ye varan destek ile ilgili ise başvurular 22 Temmuz 2022 tarihine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğüne veya www.vatandas.ktb.gov.tr adresine yapılacak.




banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Ay Işığında Şamata'ya yoğun ilgi
Çalışkur apartmanında yaşayan Çalışkur Ailesi'nin ve apartman sakinlerinin sahte ilişkilerini ve yozlaşan...

Haberi Oku