banner1024
KÜLTÜR VE SANAT:
Köşklüçeşme'de Halil İbrahim sofrası

23 Haziran 2015 Salı 15:56

 Gebze Belediyesi tarafından ‘Gebze’de Ramazan Paylaşmaktır’ sloganıyla başlatılan mahalle iftarlarının bir diğeri de Köşklüçeşme Mahallesi’nde yoğun bir katılımla yapıldı.  Yaklaşık bin kişinin aynı sofrada birlik, beraberlik içerisinde orucunu açtığı Köşklüçeşme’deki iftar yemeğine, Başkan Köşker’in yanı sıra AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, ilçe yöneticileri, mahalle muhtarı Mehmet Özdemir, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Sadık Albayrak, başkan danışmanı Şakir Bitmez ve çok sayıda vatandaş katıldı.  İftar öncesi Köşklüçeşme Mahallesi’nde esnaf ziyaretleri yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bölgeyi cadde cadde, sokak soka gezerek yapılan çalışmaları denetledi.
BİRLİK VE BERABERLİK
Belediye hizmetlerine ilişkin vatandaşlarla sohbet eden Başkan Köşker, Köşklüçeşme’de yapılan çalışmalarda önemli aşamalar kaydedildiğini söyledi. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı yerlerde üstyapıların sıfırlandığı ve asfalt serim, bakım-onarım çalışmalarının da bitirildiğini dile getiren Başkan Köşker, inceleme turunda esnaf ziyaretleri de yaptı.  Türk Sanat Musikisi saz heyetinin seslendirdiği birbirinden güzel ilahileri dinleyerek iftar saatini bekleyen Köşklüçeşme sakinlerine hitaben kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, mahallelerdeki iftar sofralarının; ailelerin komşularıyla birlikte oruç açtığı, küskünlerin bir araya gelip barıştığı Halil İbrahim sofralarına dönüştüğünü söyledi.
GELENEK SÜRÜYOR
Ramazan coşkusunu her mahallede bu senede yaşatmak istediklerini belirten Başkan Köşker, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Birlikte fasıl eşliğinde iftar yapan Köşklüçeşme sakinleri kadar;  gezici TIR’da sahne alan Hacıvat-Karagöz oyununu kendilerine ikram edilen pamuk şekeri, balon ve aldıkları daha birçok hediye ile keyif içerisinde izleyen çocuklar da keyifli saatler geçirdi.


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku