banner1024
KÜLTÜR VE SANAT:
Kültür Şenliği başlıyor!

02 Ağustos 2015 Pazar 14:01

 24 yıl önce Kandıralı Nusret Güneş tarafından başlatılan Kandıra geleneksel Yağlı Güreşleri, Tarım, Kültür ve Sanat Festivali yarın başlıyor. Namazgâh Mesire Alanı’nda düzenlenecek ve iki gün sürecek olan şenliğe Kocaelili siyasetçiler ve Kandıralıların büyük ilgi göstermesi beklenirken, gazetemiz şenliği ilk başlatan Kandıralı Nusret Güneş ile hasta yatağında açıklama aldı.
16 YIL AKTİF ROL ALDIM
24 yıl önce Kandıra’nın tanıtımı ve kültürünü yaşatmak için bu organizasyonu başlattıklarını dile getiren Güneş; “1992 yılında bu organizasyonu başlatarak hem Kandıra’nın tanıtımına katkı sunmak, hem kültürünü yaşatmak hem de ilçemizde Anıt Mezarı bulunan Akçakoca Gazi’nin adını yaşatmak için girişimler yaptık. 16 yıl bu organizasyonun düzenlenmesine katkı sağladım. Daha sonra belediyemiz bu organizasyona sahip çıkarak düzenlemeye devam etti. Ben Belediye Başkanımız Ünal Köken’e teşekkür ediyorum” dedi.
ULUSLARARASI BİR ORGANİZASYON OLMALI
Kandıralı Nusret Güneş yaptığı açıklamada; “Başlattığımız bu organizasyon gerçekten iyi noktalara geldi. Buna Belediyemiz sahip çıkmasaydı belki de şuanda bu organizasyon yapılmayacaktı. Bu şenliğin daha da geliştirilerek Akçakoca Gazi’nin adına yakışır, Kandıra’nın ulusal ve uluslararası tanıtımını yapacak bir şenlik olması gerekiyor. Bununla ilgili umut ediyorum ki Kandıra Belediye Başkanımız Ünal Köken bir çalışma yapacaktır” dedi.
Konuşmasının sonunda bu organizasyonu devam ettiren ve Kandıra’ya büyük hizmetler yapan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve ekibine teşekkür eden Güneş, buna katkı sunan herkese de ayrıca teşekkür etti.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku