banner1006
KÜLTÜR VE SANAT:
Kursiyerler Aşık Veysel'i unutmadı

24 Mart 2018 Cumartesi 10:07

Anadolu ozan geleneğinin son temsilcilerinden olan Aşık Veysel Şatıroğlu aramızdan ayrılışının 45. yılında da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları kursiyerleri tarafından unutulmadı. Seslendirdiği eserlerle tüm Türkiye’ye mal olan Aşık Veysel’i KO-MEK kursiyerleri ölüm yıl dönümünde onun eserlerini seslendirerek andı.

 HER BİRİ VEYSEL’İN İZİNDE
KO-MEK Çınarlı Kurs merkezinde bağlama branşında eğitim gören kursiyerler Aşık Veysel’i “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsü ile andı. Kursiyerler tarafından hep birlikte seslendirilen eser, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Birçok kursiyerin ilk kez katıldığı bağlama branşında kursiyerler Veysel’in eserlerini başarı ile çalarak bağlamanın hakkını verdiler. Aşık Veysel’in geleneğinden geldiğini ifade eden kursiyerler bağlamayı Veysel’in türkülerinde sevdiklerini ifade ederek Veysel’e layık birer sanatçı olabilmek için çalışacaklarını belirttiler.

 8.221 KURSİYER BAĞLAMA EĞİTİMİ ALDI

Meslek ve sanat eğitimlerinin yanı sıra müzik alanında da birçok branşta eğitim veren KO-MEK bağlama branşında şimdiye kadar 8.221 kursiyere eğitim verdi. Yeni dönemde bağlama branşında 710 kursiyer ile eğitimlere devam eden KO-MEK, yeni kursiyerlerini bekliyor. Sizde 12 ilçede 42 kurs merkezinde istediğiniz branşta eğitim almak istiyorsanız www.komek.org adresinden online olarak rahatlıkla kayıt yaptırabilirsiniz.

 


banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Ay Işığında Şamata'ya yoğun ilgi
Çalışkur apartmanında yaşayan Çalışkur Ailesi'nin ve apartman sakinlerinin sahte ilişkilerini ve yozlaşan...

Haberi Oku