banner1024
KÜLTÜR VE SANAT:
Kursiyerlerin oyunu tam not aldı

06 Nisan 2018 Cuma 10:32

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarında (KO-MEK) eğitim alan tiyatro branşı kursiyerleri, bu kez İstiklal Marşının kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferini konu alan bir oyunla sahne aldı. İlk kez sahnelenen ve Çanakkale savaşı esnasında yaşanan olayların yanı sıra savaş sonrasında Mehmetçik ve ailelerinin kavuşmasını konu alan “Bir Hilal Uğruna” adlı oyun izleyenleri oldukça duygulandırdı. İstiklal Marşının okunarak sonlandırıldığı gecede oynanan birbirinden güzel oyunlar ve anlatılan hikâyeler izleyenleri adeta tarihte yolculuk yaptırdı.

 14 KURSİYER 7 HİKÂYE SAHNELEDİ

İlk kez sahneye çıkan KO-MEK kursiyerlerinin 7 hikâyeyi konu aldığı gecede oyunlar tiyatro severler tarafından ayakta alkışlandı. KO-MEK Tiyatro Branşı Usta Öğreticisi Murat Kaya’nın yönettiği oyun Körfez Belediyesi Tütünçiftlik Kültür Merkezinde gerçekleşti. Tiyatroya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü yöneticileri, KO-MEK birim sorumluları, öğretmenler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 2. OYUN GÖLCÜK KAZIKLI KERVANSARAY’DA

Kocaeli genelinde şimdiye kadar tiyatro ve drama branşlarında toplamda 2187 kursiyer eğitim alırken bu dönemde 437 kursiyer aktif olarak eğitimlere devam ediyor. Tiyatro Usta Öğreticisi Murat Kaya’nın kursiyerleri tarafından oynanan “Bir Hilal Uğruna” adlı oyunun ardından Usta Öğreticimizin Yöneteceği 2. Oyun olan “Bak Postacı Gidiyor” adlı oyun 6 Nisan 2018 saat 19:30’da Gölcük Kazıklı Kervansaray’da tiyatro severleri bekliyor olacak.

 


banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku