KÜLTÜR VE SANAT:
Mehmet Hoca'nın Vefatının Ardından

04 Ocak 2021 Pazartesi 09:58

 En güzel ve en kutsal mesleklerden birisi, eğitimciliktir.

Hoca ve öğretmen olmak önemlidir... 
Herkes eğitici ve öğretici olamaz.
Eğitimciler, gök kubbede hoş sedalar bırakır. 
Her gün acı haberler alıyor, üzülüyoruz.
Gebze, önemli bir eğitimcisini ebediyete uğurladı.
40 yıl önce gazeteciliğe başladığım ilk yıllar, Gebze’ye ilk kez İlk Öğretim Müdürlüğü kuruluyor, babacan ve beyefendi müdür ile tanışıyoruz...
Mehmet Tevfik Özmen Gebze'nin Canlı Şahidi 
Onun isteği ile Gebze Verem Savaş Derneği'nde, uzun yıllar yönetim kurulu üyesi oldum, bir çok çalışma yaptık. 

Gebze Gazetesi ve Devri Alem Belgesel Programı olarak Gebze’yi gezip, belgesel söyleşiler yaptık çok önemli kültür araştırmaları yaptık. Gebze'nin canlı şahidi Mehmet Tevfik Özmen’le yaptığımız belgesel söyleşi kayıtları İKTAV Belgesel Yayıncılık Araştırma Kütüphanesi www.iktav.com arşivinde araştırmacıların bilgisine sunmuş bulunmaktayız.
Girit ile ilgili yıllar önce çektiğimiz bir belgeselde, Girit'ten gelenler ile ilgili yaptığımız söyleşi geçtiğimiz ay TGRT Belgesel TV kanalında yayınlandı.

https://www.facebook.com/gebzeningazetesi/videos/424334545591839/?vh=e&extid=0&d=n

Gebze Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Vefa Köşesi Kurulmalı 

Gebze Milli Eğitim Müdürü'müz Şener Bey çok güzel hizmetler yapıyor. Müdürlüğün girişinde Gebze'de milli eğitim tarihi ile ilgili bir köşe yaparak, Gebze'nin 1925 tarihinde açılan ilk Taş Mektebi fotoğrafından günümüze, tarihi fotoğraf ve milli eğitim müdürlerinin fotoğraflarını sergileyip, anı köşesi oluşturmalı.
Gebze’nin tanınmış simalarından ADD Başkanı Nilgün Aydın, Mehmet Özmen'in öğretmen arkadaşlarıyla ilgili bize tarihi bir fotoğraf gönderdi.
En soldaki Mehmet Tevfik Özmen, ortada oturan Öğretmen Haydar Aydın, sağ tarafında oturan  Fevziye Aydın, sol tarafında oturan Şevkiye Özmen Mehmet Bey'in Eşi... 

***

Mehmet Hocanın Mezarından Canlı Yayın

Mehmet hoca 94 yaşında 01.01.2021 günü sabah vefat etti. Osmangazi İlköğretim Okulu Müdürlüğü, Verem Savaş Derneği Başkanlığı yaptı yıllarca. 02-01-2021 günü öğleden önce Osman Yılmaz Mezarlığında defnedildi. Eşi Şevkiye Özmen, evlatları  Neveser Barış , Emel Özmen Atalay, Reyhan Özmen'in babaları, değerli öğretmendi...
Cenazeye yanlış bilgiden dolayı yetişemedim, mezarında Fatiha okuyup dua ettim. Gebze Gazetesi 
www.gebzegazetesi.com olarak canlı yayın yaptık. Linkini sizlerle paylaşıyoruz.
https://www.facebook.com/gebzeningazetesi/videos/196468872182725/?vh=e&extid=0&d=n
***

Mehmet Hoca Dualarla Uğurlandı 

Mehmet Tevfik Özmen ile ilgili acı  haberi gazeteci arkadaşım Yılmaz Işık verdi ve Gebze Gazetesi olarak geniş bir haber yaptık. Haberi sizlerle paylaşıyor, Mehmet Hocama Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve Gebze eğitim camiasına başsağlığı diliyorum. Mehmet Hocam makam ve mekanın cennet olsun.

***

Gebze Eğitim  Camiasının Büyük Kaybı 

Gebze'nin ilk Milli Eğitim Müdürlerinden Mehmet Tevfik Özmen vefat etti.
Gebze  kamuoyunun yakından tanıdığı, uzun yıllar eğitim camiasının içinde olan,  binlerce öğrenci yetiştiren Osman Yılmaz Mahallesi'nde oturan herkes tarafından sayılan ve sevilen Mehmet Tevfik Özmen'in ölümü Gebze’de büyük üzüntü ile karşılandı.
Aslen Cuma Köyü'nden olan, Arif’te Öğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra, Tavşanlı'da öğretmenliğe başlayan Özmen, Gebze'nin İlk  Öğretim  Müdürü olarak tanınıyordu. 
Gebze Verem Savaş Derneği'nde Başkanlık Yaptı 

Hayatı boyu sosyal, kültürel ve sağlık hizmetlerine de önem veren Mehmet Tevfik Özmen, Gebze Esat Sayduk Verem Savaş Derneği'ninde başkanlığını yaparak, çok önemli hizmetler yaptı.
Özmen, geçtiğimiz yıl Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kalça kırıklığından dolayı ameliyat geçirmiş ve uzun süre tedavi görmüştü.
Cenaze Osman Yılmaz Mezarlığı'ndan kaldırıldı
Gebze eğitim ve öğretim hayatına büyük hizmeti olan Mehmet Tevfik Özmen’in cenazesi, 02.01.2021 Cumartesi günü  öğle namazı öncesi, Gebze Osman Yılmaz Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

Gebze’ye önemli hi̇zmetleri̇ olan, Gebze tarihinin canlı şahitlerinden Mehmet Tevfik Özmen'e Gebze Gazetesi www.gebzegazetesi.com ve Devri Alem Belgesel TV program ekibi olarak Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. 

Mehmet  Tevfik Özmen  ile Belgesel Söyleşi 

Gazetemiz kurucusu ve Devri Alem Belgesel Program Yapımcısı İsmail Kahraman'ın hazırlayıp sunduğu, TGRT Belgesel TV'de yayınlanan programda, Gebze Belediyesi başkanlığı yapan Giritli Esat Sayduk ile ilgili önemli açıklamalar yaptığı program, geçen ay yayınlanmıştı. Program ve konuyla ilgili Gebze Gazetesi'nin haberini sizlerle paylaşıyoruz.

***

Gebze Belediyesi, eski başkanlarından Esat Sayduk'un vasiyetine saygılı olmalı...
Sağlık merkezi olsun diye bağışladığı yere, otopark yapılacakmış.
Esat Sayduk'un bağışladığı sağlık merkezi yeri ile ilgili on yıl önce çektiğimiz belgeselde, Gebze eski milli eğitim müdürü Mehmet Tevfik Özmen, TGRT Belgesel TV'de yayınlanan Devri Alem Belgesel Programında bilgi veriyor.
https://www.facebook.com/gebzeningazetesi/videos/424334545591839/?vh=e&extid=0&d=n


banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku