KÜLTÜR VE SANAT:
Mevlana, Şeb-i Arus etkinliğiyle anıldı

18 Aralık 2018 Salı 08:17


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tasavvuf Musikisi Topluluğu tarafından Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Şeb-i Arus etkinliğinde, öğretileriyle tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 745. yılında anıldı.

TASAVVUF MUSİKİSİ ESERLERİ

Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’nin şefliğinde gerçekleştirilen Şeb-i Arus konserinde, Mevlana’nın kardeşlik felsefesine uygun Tasavvuf Musikisinin en güzide eserleri seslendirildi. Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin öldüğü gece Şeb-i Arus olarak adlandırılıyor. Mevlana Celaleddin-i Rumi, bu geceyi Rabb'ine, sevgiliye kavuşma gecesi olarak düşündüğü “Düğün Gecesi” olarak tanımlıyor.

VEFATININ 745. YILINDA MEVLANA ANILDI

Şeb-i Arus etkinliğinde Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi şefliğinde Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tasavvuf Musikisi Topluluğu tarafından söylenen tasavvuf eserleriyle mesajı çağları aşan Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi ölümünün 745. yılında anan vatandaşlar, konser boyunca Tasavvuf Musikisi eserleriyle ruhlara gıda bir konser dinledi.

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku