banner1006
KÜLTÜR VE SANAT:
Miniklerden Kocaman Fikirler

19 Aralık 2018 Çarşamba 08:42

Hizmete girdiği günden beri pek çok farklı ve eğitici etkinliklere ev sahipliği yapan Kocaeli Bilim Merkezi’nde yine anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Yerli Malı Haftası nedeniyle düzenlenen “Minikler İçin Yerli Fikirler” etkinliğine katılan 800 çocuk, verilen malzemelerle atölyelerde yeni objeler ortaya çıkardı. Nadide Eğitim Kurumlarıyla birlikte gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar hem eğlendi, hem de yeni fikirler ortaya çıkardı.

 

13 AYRI ETKİNLİK YAPILDI  

Etkinliğe, 4-6 yaş arası 800 çocuk katıldı. Çocuklar; Bembeyaz Dişler, Renkli Roketim, Canlanan Resmim, Tasarım Dehası, Şekilli Yün, Elektro-böcek, Çim Adam, Renkli Tüpler, Jel Tablet, Şekillere Yolculuk, Ebru, Akıl Oyunları ve Kodlama Canavarı gibi farklı atölyelerde 13 farklı etkinlikte hünerlerini sergiledi. Ellerindeki malzemeleri kullanan minikler, birbirinden güzel ve yeni fikirler oluşturacak objeleri ortaya çıkardı.

 

75 FARKLI ATÖLYE

Kocaeli Bilim Merkezi’ndeki etkinliklere 4-13 yaş arasında çocuklar katılabiliyor. Çocuklar Okul Öncesi, İlkokul ve Ortaokul olmak üzere 3 farklı grupta ve 75 farklı konuda atölye çalışmalarına katılabiliyor. Dünyanın en büyük bilim merkezi olan ABD’deki Exploratorium Bilim Merkezi danışmanlığında yürütülen faaliyetler kapsamında Kocaeli Bilim Merkezi’nde 215 düzenek bulunuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi; Sanayi Bakanlığı, TÜBİTAK, INTEL ve Avrupa Birliği Projeleri ile birçok ulusal ve uluslararası kuruluşlarla da iş birliği yapıyor.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Ay Işığında Şamata'ya yoğun ilgi
Çalışkur apartmanında yaşayan Çalışkur Ailesi'nin ve apartman sakinlerinin sahte ilişkilerini ve yozlaşan...

Haberi Oku