banner1001
KÜLTÜR VE SANAT:
‘'Oyalananlar'' a seyirciden tam not

12 Ekim 2018 Cuma 12:03

Kocaeli Şehir Tiyatroları yeni sezonda yeni oyunlarla tiyatro severlerin karşısına çıkmaya devam diyor. Yeni sezonun ikinci oyunu olan Oyalananlar adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluştu. SDKM Oda Tiyatrosunda gerçekleşen prömiyerde, ilk kez seyirciyle buluşan “Oyalananlar” seyirciden tam not aldı. Emir Özbek Yıldız’ın yazdığı, Volkan Dinç’in yönettiği Oyalananlar oyunu 17-24-31 Ekim tarihlerinde seyirci karşısında olacak.

 

SEYİRCİDEN TAM NOT ALDI

Emir Özbek Yıldız tarafından yazılan ve Volkan Dinç’in yönettiği oyunun müziklerini Hikmet Erdem Irmak ve Berker Kurcan yaparken, dekor tasarımını Ebru Aklar, koreografiyi Gökmen Kasabalı, kostüm tasarımını Emine Kaynak Yıldırım ve dramaturgisini Sevil Koç üstlendi. Oyalananlar’ın oyuncu kadrosunda ise Bülent Baytar, Çiğdem Sarıhan Benli, Levent Muratoğlu ve Utku Oğuz yer alıyor. SDKM Oda Tiyatrosu’nda sahnelenen oyun, hem konusu hem de oyuncuların performans ile seyirciden tam not aldı.

 

OYALANANLAR

Bir yandan babasından hiç sevgi, şevkat görmediğini, sadece bir iş başardığında başı okşanan, bir ‘’Aferin’’, bir ‘’Onay’’ almak için ömür boyu yırtındığını itiraf eden bir adam( Patron)…Çocukluğunda yaşadığı bu travmayla zengin bir adam olarak nasıl yaşar! Parayı nasıl kullanır! Yokluktan kurtuluşu zengin bir adamla evlenmekte bulan genç bir kadın(Patronun Karısı)…Ve elinden bu zengin hayatın kayıp gitmemesi için neler yapabilir! Ve tam da terfi edecek iken işten çıkarılan, ’’Sen mutlu ol, gerisi önemli değil’’ öğretisiyle büyütülmüş iki adam(Bu ve Şu)…Sarhoşken ‘’ibret olsun’’ diye düşündükleri intikam planı ve planı uygularken ortaya çıkan hayalleri, gerçekleri, umut ve umutsuzlukları içinde mengenedeyken, canlarını kurtarmak için ‘’neler’’ yapabilirler! ‘’Modern hayat’’ algısını, yozlaşmayı, ’’Para’’ ve ‘’Güç’’ kavramının gündelik hayattaki yerini acı bir tebessümle sorgularken, ahlaki değerlerin yittiği bu ortamda ‘’Aile’’ kurumunun uğradığı hezimeti ve çürümüşlüğüyle toplumsal cinnet eşiğini yüzümüze çarpan, ‘’İçimizden birileriyle’’ aslında sormamız geren en önemli soruları soruyor Oyalananlar!

Ne hale geldik!

Nasıl bu hale geldik?..

Peki ya

Biz kimiz!

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Devri Alem Belgesel Programı Yayın Akışı...
Her gün, günde 3 defa TGRT Belgesel ekranlarında yayınlanan Devri Alem belgesel programı 18-24 Mart 2024...

Haberi Oku