banner1006
KÜLTÜR VE SANAT:
Prof.dr. Mustafa ağirman konferansta sesledi.

03 Mayıs 2016 Salı 13:32

 Temel sorunumuz insan yetiştirmek
Prof. Dr. Ağırman: “Bugün İslam dünyasının temel sorunu insan yetiştirmektir. Kur’an’ın metoduyla insan yetiştireceğiz” “Allahuekber deyip İslam adına adam öldürenler müdafaa edilemez. Biz dinimize toz konduramayız”

CEMİL YAMAN VE HASAN SOBA DA DİNLEDİ

Gebze İnsan ve Medeniyet Hareketi tarafından düzenlenen “Hz. Peygamberin Örnekliğinin Günümüze Taşınması” konulu konferans Gebze Kültür Merkezi salonunda yapıldı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman’ın verdiği konferansa AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, AK Parti GebzeGençlik Kolları Başkanı Ertan Kara, Gebze’deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Gebze İMH mensupları ve çok sayıda Gebzeli dinleyici olarak katıldı.

ALİ EROL: İNSANLIK TARİHİNİN EN TRAJEDİK DÖNEMİNİ YAŞIYORUZ

Konferansın açılış konuşmasını yapan Gebze İnsan ve Medeniyet Hareketi Başkanı Ali Erol, “Başta İslam dünyası olmak üzere insanlık tarihinin en trajedik dönemini yaşıyoruz” dedi. İslam dünyasının büyük bir kaos ve kan deryasına dönüştüğünü belirten Ali Erol, milliyetçilik
ve mezhep savaşlarının bugün İslam dünyasının en büyük sorunlarından biri haline geldiğini kaydederek, “Suriye’de hastaneler, sivil yerleşim yerleri, pazar yerleri bombalanıyor. Bu olaylar o kadar sık tekrarlanıyor ki, insanları artık etkilemiyor. İslam dünyasında bu olayların
yaşanmadığı ülke neredeyse kalmadı. Bize düşen Kur’an’ın ve Peygamberimizin birleştirici mesajlarına kulak vermektir” diye konuştu.

ALLAHUEKBER DEYİP İSLAM ADINA ADAM ÖLDÜRENLER

Daha sonra kürsüye gelen Prof. Dr. Mustafa Ağırman, konuşmasına “Biz neden düştük? Biz yıkılacak bir millet miydik? Nasıl kalkarız?” sorularına cevap arayarak başladı. Prof. Dr. Ağırman, “Telefonla iletişim kurduğumuz kadar Allah’la iletişim kurarsak ayağa kalkacağız ve
kurtulacağız inşallah” dedi. Prof. Dr. Ağırman şöyle devam etti: “Peygamberimiz Veda Haccında 120 bin insana hitab etti. Peygamberimiz kısa zamanda 120 bin insanı nasıl ikna ederek bir araya getirdi? Peygamber bu kadar insanı savaşla, kılıçla zorla toplamadı.

Düşmanın yuvasını yıkmayın diyen bir din, bugünkü caniler gibi savaşmaya izin vermez. Benimin dinimin savaşta da, barışta da hukuku vardır. Savaşın da ilkesi vardır. Allahuekber deyip İslam adına adam öldürenler müdafaa edilemez. Biz dinimize toz konduramayız.”

PEYGAMBER DİRİLTMEK İÇİN GELDİ

Hz. Peygamberin davet metodunun iyi anlaşılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Ağırman, “ Hz. Peygamberin davetinin temelinde insanı kazanma ve insan yetiştirme vardır. İsteseydi fetihten sonra Mekkelilerin hepsini kılıçtan geçirebilirdi. Ben sizi diriltmek için
geldim, dedi. İslam’la buluşturmak için geldim, dedi. Peki biz Müslüman oluyoruz dediler.

Bizler Kur’an’ın ve Hz. Peygamberin metoduyla insan yetiştireceğiz. İnsanı kazanmaya çalışacağız. Nice değerler var, onları kaybediyoruz. İnsanı esas alacağız. İnsanı arındıracağız, temizleyeceğiz” diye konuştu.

BU İŞ VAAZLA KONFERANSLA OLMAZ

İslam davetinde insanlarla birebir ilgilenmenin ve doğrudan ve samimi iletişim kurmanın esas olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Ağırman konuşmasını şöyle tamamladı:

“Anneler, babalar, öğretmenler! Çocuklarımıza, öğrencilerimize, insanlara sık sık hatırlatalım. Peygamber insanlarla birebir ilgilenir. Uzun vaaz, konferans vermez. İnsanın hem maddi, hem de manevi problemiyle ilgilenirseniz etkili olursunuz. Nice öğrencileri ilgisizlikten
kaybediyoruz. İlgisizlikten ötürü nice değerleri harcıyoruz. Bu konuda peygamberimizi örnek alamadık. Bizler insanların önce içindeki kötülükleri boşaltıp ondan sonra imanı, Allah inancını doldurmalıyız. İnsanı temizlemeden namaz, umre, hac yapmak fayda etmiyor.” dedi.
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Ay Işığında Şamata'ya yoğun ilgi
Çalışkur apartmanında yaşayan Çalışkur Ailesi'nin ve apartman sakinlerinin sahte ilişkilerini ve yozlaşan...

Haberi Oku