banner1006
KÜLTÜR VE SANAT:
Sakarya Zaferi Belgeseline büyük ilgi

06 Kasım 2018 Salı 16:21

5 Kasım 2018 tarihinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tarih Topluluğu tarafından “Sakarya Meydan Muharebesi Belgesel gösterimi ve Şehitliklerin gençlere tanıtılması“ konulu toplantımız büyük ilgi gördü. Toplantının onur konuğu Emekli Genel Kurmay başkanlarından Orgeneral Necdet Özel paşa oldu. Programa Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri, ve Öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 
Yıldırım Beyazıt Ünüversitesi öğretim üyelerinden Emekli yüzbaşı Doç Dr. Sayim.Türkman, Sakarya Meydan Muharebesi'nin önemi konusunda öğrencilere bilgi verip 
www.sakaryazaferi.com sitesindeki bilgilerin önemli bir kaynak olduğunu açıkladı.

Belgesel sinevizyon izlendi 
Avrasya Gazeteciler Derneği'nin organizasyonu Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Park Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Sayim Türkman beyin başkanlığında Yıldırım Beyazıt  Ünicersitesi öğrencilerinin şehitlik ziyareti ve fidan dikme belgesel sinevizyonu izlendi.

https://youtu.be/xvNXZtVCc7c

Belgesel nasıl hazırlandı 


Gordion’un Düğümü Sakarya Meydan Muharebesi belgeseli'nin yapımcı ve yönetmeni  İsmail Kahraman, davetliler ve öğrencilere Sakarya Meydan Muharebesi Belgeseli ile ilgili bilgiler verdi. 
Daha sonra Gordion’un düğümü. Sakarya meydan muharebesi. Belgeselimizin öğrenci gösterimi gerçekleşti. Belgeseli 
www.sakaryazaferi.com sitemizden izleyebilirsiniz .

Onur Konuğu Necdet paşa
Toplantının onur konuğu olarak bir konuşma yapan 28. Genel Kurmay Başkanı Sayın Org. Necdet Özel Paşa,Tarih bilincinin önemine vurgu yaparak "gençler tarih bilinci ile yetişmeli, belgeseller tarih ve kültür bilinci için çok önemlidir" diyen Necdet Paşa Sakarya Meydan Muharebesi Zaferinin sebep ve sonuçlarını herkesin bilmesi gerektiğini söyledi.

Plaket ve Kitap Takdimi 
 Program sonunda belgeselin çekimine katkılarından dolayı Avrasya Gazete Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği 
www.agrt.net
 tarafından hazırlanan teşekkür plaketini E Genelkurmay başkanı Org. Necdet Özel tarafından Doç. Dr. Sayim Türkman’a verdi. Necdet Özel Paşa’ya tarafımızdan hatırlanıp basılan kitap ve belgesellerimizden hediye ettik.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Ay Işığında Şamata'ya yoğun ilgi
Çalışkur apartmanında yaşayan Çalışkur Ailesi'nin ve apartman sakinlerinin sahte ilişkilerini ve yozlaşan...

Haberi Oku