KÜLTÜR VE SANAT:
Şarkılar Dışarıdaki Patiler İçin

21 Aralık 2018 Cuma 07:12

Yarın akşam (22 Aralık Cumartesi) saat 18.00’de BİLKAR’ın Hacı Halil Mahallesi, Yeniçarşı İsmetpaşa Caddesi, birinci kattaki yerinde Genco Erkal Sahnesi’nde gerçekleşecek, “Dışarıdaki Patiler İçin Akustik Performans” etkinliğinin tüm geliri Dışarıdaki Patiler’in sokak hayvanlarının tedavisi sebebiyle borçlandığı klinikler için kullanılacak. Dışarıdaki Patiler tarafından konuya dair yapılan sosyal medya paylaşımında:


“Dışarıdaki Patiler için yaptığımız beslemeler yeterli olmuyor. Onlar da bizler gibi hastalanıyor, trafik kazalarına maruz kalıyor, hatta ateşli silahlarla yaralanıyor. Özellikle besleme noktaları tabir edilen cehennemde yaşamak zorunda olanlar yaşam şartlarına bakıldığında daha da mağdur. Arkamızı dönemediğimiz canlarımızın biriken klinik masraflarında çorbada tuzumuz olsun diyorsanız sizleri gecemize bekliyoruz.” ifadeleri yer aldı.


İntiharın Genel Provası 09 Ocak’ta Gebze’de

Tiyatroadam'ın eğlenceli, coşkulu tarzı ve yüksek performansıyla, gizemini oyunun sonuna kadar koruyan şaşırtıcı bir macera oyunu 'İntiharın Genel Provası', ikinci sezonda Gebze’de de perde açacak. Bugüne kadar 60’ı aşkın kez sahnelenen oyun 09 Ocak 2019 Çarşamba günü akşamı 19.30’da Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Sarsıcı bir sistem eleştirisi

Duşan Kovaçeviç' in yazdığı, Bilge Emin'in çevirisini yaptığı ve Emrah Eren'in yönettiği, 'İntiharın Genel Provası'ında kişilerin içinde bulunduğu dramatik, komik ve yer yer trajik durumları ustaca yorumlayan oyuncular; Erdem Akakçe, Fatih Koyunoğlu, Kadir Çermik ve Selen Öztürk bugüne kadarki sahne performansları ile tiyatro otoriterlerinin takdirini topladı.

'İntiharın Genel Provası', 20. yüzyılın Balkanlar'dan çıkmış en keskin kalemlerinden biri olarak anılan, aynı zamanda Emir Kustrika'nın "Underground" filminin de senaristi Duşan Kovaçeviç'in kendine has üslubuyla, kara mizah tarzında kaleme aldığı, alaycı ve sarsıcı bir sistem eleştirisi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

400 Yıllık Gelenek: Gelinin "Dert" Kutusu
Anneden gelin olacak kızına geçen 400 yıllık gelenek

Haberi Oku