KÜLTÜR VE SANAT:
Tülin Yıldırım Kuran Kursu açılıyor!

23 Haziran 2016 Perşembe 15:19

Gebze’nin Ulus Mahallesi’nde bulunan bir noktaya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde kuran kursu yapımına destek olan Binali Yıldırım, buranın yapımını üstlenerek vefat eden baldızı Tülin Yıldırım’ın ismini vermişti. 70 öğrencinin kuran eğitimi aldığı kuran kurşununun açılışı bugün Başbakan’ın eşi Semiha Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleştirilecek.

70 YATAKLI MUHTEŞEM BİR YER

Tamamı Başbakan Binali Yıldırım tarafından yaptırılan yatılı kız kuran kursu hakkında bilgi veren Ulus Mahallesi Muhtarı Hüseyin Akın, “Bu kursumuz 70 yataklı. Şuanda içerisinde 70 öğrencimiz eğitim görüyor. Güzel bir bahçeye sahip. Terası var. Muhteşem bir manzarası var. Son sistemlerle donatılmış, güzel bir mimariye sahip kuran kursu oldu” dedi.

GEBZE MÜFTÜLÜĞÜ EĞİTİM VERİYOR

Tülin Yıldırım Kuran Kursu’nun eğitimlere başladığını dile getiren muhtar Akın, “Burada eğitimlere başlandı. Bakanlığı döneminde Sayın Binali Yıldırım Bey buranın yapımını üstlenmiş, vefat eden baldızının ismini buraya vermişti. Bizde böyle bir kursun mahallemizde olmasından dolayı mutluyuz. Gebze İlçe Müftülüğümüzün himayesinde şuanda burada eğitimler başladı ve devam ediyor. Öğrenciler buradan inşallah hafız olacaklar” ifadelerini kullandı.

880 METREKARE KAPALI ALANI VAR!

Kuran Kursu’nun mimarisi ile ilgili bilgi veren Ulus Mahalle Muhtarı Hüseyin Akın, “Buranın her bir katı 220 metre kare, dört kattan oluşuyor. Son sistemlerle donatıldı. Yıldırım Vakfı buraya gerçekten büyük bir titizlik ve özenle yaptı. Bahçe bakımları yapılıyor. 4 sınıf mevcut. Burada eğitim görecek öğrencilerin ihtiyaçları düşünülerek dizayn edilmiş bir mekan oldu” şeklinde konuştu.

ÇEVREDE YILDIRIM HAZIRLIĞI!

Öte yandan, Tülin Yıldırım Kuran Kursu önünde bu akşam düzenlenecek iftar ve açılış programı ile ilgili Gebze Belediyesi’ne bağlı ekipler titiz bir çalışma sergiliyor. Başbakan’ın eşi Semiha Yıldırım’ın katılacağı programla ilgili hazırlık yapan Gebze Belediyesi, çevrede temizlik çalışması başlattı. Kuran Kursu ve hemen yanında bulunan caminin bahçelerine çiçek ekimi yapılırken, yabani otlarda temizlendi. Gebze Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise bölgede inceleme yaparak, güvenlik önlemleri hakkında bilgi edindi. 
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Fadik erkurt 5 yıl önce

Çok güzel olmuş inşallah benim kızımda orda okur

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku