banner1024
KÜLTÜR VE SANAT:
Üniversite de yerel medya konuşuldu

05 Mart 2015 Perşembe 10:07

 KOÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, basın mensuplarının çok zor şartlar altında çalıştıklarını söyledi. Hülagü, üniversite olarak sorumluluklarını yerine getirme duygusuyla, basındaki çalışanların sorunlarının ele alınacağı çalıştay düzenlediklerini belirterek, etkinliğin sıkıntıların giderilmesi anlamında yararlı olacağını aktardı.
ÇALIŞTAY BİR İLK!
Çalıştayın bir ilk olduğunu dile getiren Hülagü, "Yerel medya çalışanlarına, teknolojik ve akademik olarak katkı sağlamak istedik. Basın çalışanlarıyla iletişim öğrencilerini çalıştayda buluşturduk. Birlikte çalışma grupları kurdular. Çalıştayın üniversite, yerel yönetimler ve basın adına katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.
CİNGİL; ‘YEREL MEDYA VAZGEÇİLMEZ ÖNEME SAHİP’
''Dijital Çağda Kocaeli Yerel Medyası'' konulu panelde konuşan Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Danışmanı Ertuğrul Cingil de yerel basın organlarının ülkede demokrasinin ve çok sesliliğin güçlenmesi, kamuoyunun da serbestçe oluşması bakımından vazgeçilmez öneme sahip olduğunu vurguladı. Cingil, basının, devletle halk arasında da bir köprü vazifesi gördüğünü, özellikle yerel medyanın büyük önem taşıdığını belirterek, "Toplumu aydınlatmakta, sorunların çözümüne katkı sağlamakta yerel medya her zaman bu rolünü başarılı bir şekilde yürütmeye çalışıyor" ifadesini kullandı.

MEDYA TOPLUMUN HEM SESİ HEMDE YOL GÖSTERİCİSİ
Demokratik toplumlarda basının görevinin kamunun yararına ilgili konularda haber ve bilgi üretmek, kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak olduğunu dile getiren Cingil, bu yönü ile bakıldığında, basının toplumun hem sesi hem yol göstericisi bir rol üstlendiğini söyledi. AA'nın, ihtiyaç duyduğu insan kaynağını kurduğu Haber Akademisi'nden sağladığına dikkati çeken Cingil, Ajansın ürettiği fotoğraf ve görüntülerin dünyanın önde gelen gazetelerinde manşetlerinde ve önemli sayfalarında kullanıldığını sözlerine ekledi. Cingil, konuşmasının ardından "Dijital Çağ ve Yeni Nesil Gazetecilik" konulu bir sunum yaptı.
ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYEN KATILDI
Çalıştay'da yerel medya yöneticileri de sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin konuştu. KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, AA Genel Müdür Danışmanı Cingil'e teşekkür belgesi takdim etti. Çalıştaya İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, KOÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Alver, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
BASIN TARİHİ SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Çalıştay süresi boyunca Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde kurulan Gazetemiz Kurucusu ve Devr-i Alem Program Yapımcısı İsmail Kahraman’ın ‘Arşivlerle Kocaeli Basın Sergisi’ konulu sergi büyük ilgi gördü. Bir çok öğrenci ve akademisyen arşiv gazeteleri ve belgelerden oluşan sergiyi incelerken, bazıları ise sergiden ilgi çeken arşiv belgelerinin fotoğraflarını çekti. 


Kaynak:
AA

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku