KÜLTÜR VE SANAT:
Yazar İhsan Işık İlkçev'in konuğu

05 Nisan 2018 Perşembe 10:40

Programa, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1.Hukuk Müşaviri Necmi Özen, Gebze Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü İsmail Kara, STK temsilcileri, Daire ve Okul Müdürleriyle çok sayıda dinleyici katıldı.

Program İLKÇEV Başkanı Dr. İlhan Kadıoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren Kadıoğlu, Bu sene 6. düzenledikleri Ufka Yolculuk yarışmasının bu hafta sonu yapılacağını, Sınava çok sayıda başvuru olduğunu belirterek bu pazar günü Gebze bölgesinde tam bir Kültür Şenliği olacağını belirtti. Yine İçişleri Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığından onaylı projeler kapsamında 50 gencin kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerde bulunduğunu belirtti.

Daha sonra program konuğu, Araştırmacı-Yazar İhsan IŞIK, kürsüye geldi. Kültürümüzün Kimliğini çok geniş bir açıdan masaya yatırıp, Kadim medeniyetimizden örnekler vererek söze başladı. İslam Medeniyetinin tam 8 Asır boyunca, Dünyaya örnek olduğunu, Birçok devlet ve milletin bu medeniyete gıpta ile baktığını belirterek, Fetihlerin kılıçla değil Gönül erleriyle olduğunu vurguladı. İslam’ın ve Medeniyetimizin geldiği bu noktada başta Yahudiler olmak üzere birçok milletin baskılardan kaçarak İslam Çatısı altına sığındığını belirtti.

Semerkant, Taşkent, Buhara, gibi şehirlerin tam bir İlim şehirleri olduğunu Matematik, Fizik, Coğrafya ve Astronomi gibi birçok İlim dalında Müslümanların ilk icatları ve keşifleri yaptığını, yıllarca devam eden bu çalışmaların, zamanla maalesef durduğunu ve geriden gelenlerin bizi geçtiğini belirtti. Bundan sonra herkesin bulunmuş olduğu alanda en iyisi olmak için mücadele etmesi gerektiğini, Bilim, Kültür, Sanat, Ekonomi ve Sosyal alanda hep 1 numara olmamız gerektiğini belirtti.

Konuşmasını şiirlerle süsleyen İhsan Işık, Mehmet Akif ve Necip Fazıl başta olmak üzere birçok Mütefekkir, yazar ve şairin, Ülke için, Millet için ömürleri boyunca mücadele ettiklerini bundan dolayı herkesin bu Mütefekkir ve Yazarların eserlerini okuması gerektiğini belirterek, kendisinin de yazmış olduğu eserlerden bazı örnekler vererek, yazmış olduğu bir şiiri okuyarak konuşmasını bitirdi.

Daha sonra soru ve cevaplarla son derece, samimi bir havada geçen program, yapılan ikramlarla sona erdi.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku