GÜNDEM Haberleri Tümü

ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR'in MEZARINA FATİHA OKUDUK!

Niğde’de ki kültür etkinlikleri çerçevesinde Bor İlçesi Çukurkuyu Beldesinde ki şehit Ömer Halis Demir’in mezarını da ziyaret edip Fatiha okuduk.

Gazeteci arkadaşlarla bölgenin Belediye başkanı da ziyaret ettik. Kocaeli Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan Şehit Ömer Halis Demir parkının belgesel görüntülerini çektik. Ayrıca şehidin mezarı başından Belgesel Haber Ajansı olarak da canlı yayın yaptık. Canlı yayınımızı facebook sosyal medya sayfamızdan izleyebilirsiniz. Sosyal Medya hesabımız da konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler vererek, resimler ve görüntüler yayınladım. Bunları da sizinle paylaşıyorum.

ŞEHİDİMİZİN HATIRASINA SAHİP ÇIKTIK

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ile birlikte Niğde’ye giderek darbeci hainlere ilk kurşunu sıkarak Şehit düşen 15 Temmuz Kahramanı Astsubay Ömer Halis Demir’in kabrini ziyaret ettik.

Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Şerife Türkeş ve TDGF yönetim Kurulu Üyesi Necmi Pişkin’in rehberliğinde kahraman şehidimiz Ömer Halis Demir ve eski Kocaeli Valisi İhsan Dede’nin memleketi Bor ilçesinde Halisdemir’e vefa borcunu ödemeye çalıştık. 15 Temmuz hain Fetö darbe girişimini canı ile ödeyen 241 demokrasi şehidimizin sembol ismi Ömer Halis Demir'in doğduğu yer olan Niğde'nin Bor ilçesi Çukurkuyu beldesine giderek şehidin mezarını ziyaret edip Fatiha okuduk. Bugüne kadar bir milyondan fazla ziyaretçinin geldiğini öğrendik. Aynı zamanda Çukurkuyu belediye Başkan'ı ve şehidin arkadaşı İleri Koçak beyi makamında ziyaret ederek belde Hakkı'nda bilgi aldık.

   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şehidimize vefa borcunu ödeme adına yaptırdığı parkı ziyaret ederek “Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu beldeye çok güzel bir park yaparak şehit Ömer Halis Demir ismini ebedileştirmiş. Devri Alem belgesel programı olarak şehit Ömer Halis Demir Çukurkuyu beldesi ve şehidin hayatı ve Büyükşehir belediyesinin yaptığı parkın belgesel görüntülerini çekerek tarihe not düştük.

NİĞDE GURUR DUYUYOR

Niğde halkı Şehidine sahip çıkıyor. Niğdeliler 15 Temmuz Darbe girişiminde darbe yapmaya çalışan Üniformalı hain Semih Terzi’yi alnından vurarak darbenin seyrini değiştiren ve şehadete ulaşan  kahraman evlatları Ömer Halis Demir ile gurur duyuyor. Etkinlik çerçevesinde teknik bilimler yüksek okulu iletişi öğrencilerine belgeselciliğin önemi konusunda konferans verdim, öğrencilerin sorularını cevaplandırdım. Niğde halkı ve yöneticiler şehit Ömer Halis Demir ile gurur duyuyor, her yerde Ömer Halis Demir resimleri asılmış. Niğde'de hem kültür etkinliğimizi takip edip hemde belgesel çekimleri gerçekleştirdik. Bugüne kadar görmeyenleri Halis Demir gibi yiğit vatan evladı yetiştiren Niğde’yi en kısa  zamanda görmeye davet ediyorum.

ÖMER HALİS DEMİR KİMDİR?

4 Mart 1974 doğumlu Niğde Bor ilçesi Çukurköyü Beldesi doğumlu Ömer Halis Demir,  15 Temmuz Darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevliyken, komutanlığı ele geçirmeye kalkışan darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurarak öldüren astsubaydır. Kendisine "vur" emrini Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı vermiştir. Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir çocukluğunu Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde geçirmiştir. Çukurkuyu'da okul sonralarında çobanlık yapmıştır. Hatice Halisdemir ile olan evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuk sahibi olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yurt içinde ve yurt dışında görev yapmıştır. Babası Hasan Hüseyin Halisdemir'in aktardığı bilgiye göre, vurduğu komutan Semih Terzi ile Afganistan'da birlikte görev yapmıştır. Darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmeye çalışan Özel Kuvvetler komutan yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi, Özel Kuvvetler komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'dan aldığı emir üzerine alnından vurarak öldürmüştür. Semih Terzi'nin korumaları da Ömer Halisdemir'i 30 kurşunla şehit etmişlerdir.

   Halisdemir'in adı 20 Ağustos 2016 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından memleketi olan Niğde ilindeki devlet üniversitesine verildi. Daha sonra ise Mersin ilinin Toroslar ilçesindeki Şehitler Parkı’na kaide ve gövde uzunluğunun toplamı 4.60 metre olan bir heykeli dikildi ve 30 Ağustos 2016 tarihinde açılışı yapıldı. Ölümünden sonra birçok meydan, cadde, okul ve öğrenci yurdu gibi yerlere kendisinin adı verilmiştir 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz