GENEL Haberleri Tümü

“Çocuk yetiştirmede annenin rolü”

Dilovası Belediyesi tarafından düzenlenen sağlık konferanslarının bir yenisi önceki gün Dilovası Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Çocuk Yetiştirmede Annenin Rolü” ile devam etti.

Dilovası Belediyesi, Anadolu Sağlık Vakfı ve Anadolu Sağlık Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği ve Uzman Psikolog Selin Karabulut’un katıldığı “Çocuk Yetiştirmede Annenin Rolü” etkinliği önceki gün Dilovası Kültür Merkezi’nde bayanların katılımı ile gerçekleşti. Etkinliğe AK Parti Dilovası Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut ve yönetimi de katıldı.

ÇOCUKLARINIZI YARGILAMADAN DİNLEYİN

Annelere çocuk yetiştirme konusunda bazı önerilerde bulunan Anadolu Sağlık Merkezi’nden Uzman Psikolog Selin Karabulut, mutlu annelerin mutlu çocuklar yetiştirdiğini söyledi. Karabulut, “Günümüzde artık anneler evin temiz olmasına değil, çocuklarının mutlu olmasına odaklanıyor. Çocukların anne-babayı model aldıklarını ve çocuklara iyi örnek olunması gerektiğini vurgulayan Karabulut, "Çocuklarınızı yargılamadan dinleyin, onlara yardımınıza ihtiyaçları olup olmadığını sorun. Onlar muhtemelen durumları sizden farklı düşünüp değerlendireceklerdir" dedi.

ÇOCUKLARA “HAYIR” DİYEBİLMELİSİNİZ

Çocuklarla her gün oyun oynanmasını, sohbet edilmesi gerektiğini ve nasıl olduklarının mutlaka sorulması gerektiğini anlatan Karabulut, "Hayatta her şey istediğimiz gibi olmaz, karşılaştıkları güçlüklerde onlara ayakta durmayı, problemlerin üstesinden gelmeyi ve çabalamayı öğretin. Onları herhangi bir karşılık beklemeden, hatalarına rağmen sevin, sevginizi mutlaka gösterin. Çocuğunuzun ödevlerini, derslerini takip edin. Anlayamıyor, konulara artık yetişemiyor olsanız da kontrol edin. Gerekirse yanında oturun eşlik edin. Okulla irtibatınızı kesmeyin. Çocuklarınıza hayır demeyi bilin" açıklamasında bulundu.

ÇOCUKLARINIZ ADINA KARAR VERMEYİN

Mutlu annelerin mutlu çocuklar yetiştirdiğini vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi’nden Uzman Psikolog Selin Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklarınızın okuması için elinizden geleni yapın, okumamak gibi bir seçeneklerinin olduğunu düşünmesinler. Çocuklarınız TV, bilgisayar, tablet ve mobil cihazlarla değil çocuklarla, hayvanlarla, ağaçlarla, kalem kitaplarla ve oyuncaklarıyla arkadaşlık etsin. Yaşlarına ve psikolojilerine uygun olmayan her tür yaşantı, görüntü, ortam ve insanlardan uzak tutun. Çocuklarınızın sizden her anlamda daha iyi, daha eğitimli, daha başarılı, daha mutlu olabilmeleri için uğraşın. Çocuklarınızın seçimlerinde onlara yol gösterici, onları destekleyici olun; ancak seçimlerini onlara bırakın. Çocuklarınıza yalan söylemeyin, ona ihtiyacı olan kadar bilgiyi en doğru şekilde vermeye çalışın. Başka kişilere, başka meselelere olan öfkenizi onlardan çıkartmayın. Onu doğurmuş olmanız onun her şeyine karışma hakkını size vermez. Çocuklarınız adına karar vermeyin" Program sonunda Uzman Psikolog Selin Karabulut’a gerçekleştirdiği güzel söyleşi için çiçek takdim edildi.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz