GENEL Haberleri Tümü

Millet ordusuna sahip çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından personel konusunda sıkıntılar yaşayan Türk Silahlı Kuvvetlerine katılmak için toplam 233 bin 787 kişi Milli Savunma Bakanlığına başvurdu.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından personel konusunda sıkıntılar yaşayan Türk Silahlı Kuvvetlerine katılmak için toplam 233 bin 787 kişi Milli Savunma Bakanlığına başvurdu. Vatanını ve milletini seven gençlerin yoğun başvurusundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Ordumuz hainlerden temizlendikçe güçleniyor" dedi. 

Olağanüstü hal kapsamında gerçekleştirilen düzenlemeler çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel ihtiyacının karşılanmasında Milli Savunma Bakanlığı görevlendirildi. Bu kapsamda bakanlık, harp okulları ve astsubay meslek yüksekokullarına öğrencinin yanı sıra kuvvet komutanlıkları için muvazzaf subay ve astsubay alımına da çıktı. Ayrıca ilk defa Özel Kuvvetler Komutanlığına dışarıdan personel temini için başvurular alındı. 

Kara Kuvvetleri Komutanlığına alınacak 600 muvazzaf subay için 20 bin 903 kişi müracaat etti. Bin kişilik muvazzaf astsubay kadrosuna ise 29 bin 664 başvuru alındı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına 11 bin 383 kişi subaylık, 24 bin 295 kişi astsubaylık için başvurdu. 

Hava Kuvvetleri Komutanlığında ise muvazzaf subaylık için 12 bin 147, muvazzaf astsubaylık için 45 bin 235 kişi müracaat etti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 146 subay, 447 astsubay, Hava Kuvvetleri Komutanlığı 376 subay, bin 600 astsubay alacak. Özel Kuvvetler Komutanlığının alacağı 200 subay ve 500 astsubay için 35 bin 24 kişi başvurdu. Bunlardan 23 bin 14'ü bordo bereli astsubay olabilmek için Milli Savunma Bakanlığına müracaat etti. 

Harp okulları ve astsubay meslek yüksekokulları 
Yeni kurulan Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösterecek harp okulları ile astsubay meslek yüksekokulu için de öğrenci alımı yapıldı. 

İkinci yarı yılda öğrenime başlaması planlanan okullara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Kara Harp Okuluna bir, iki ve üçüncü sınıflar için 12 bin 813 kişi başvurdu. Deniz Harp Okuluna 5 bin 183 öğrenci talepte bulundu. Hava Harp Okulunun birinci sınıfı için 2 bin 972 öğrenci başvurdu. Tamamlanan Hava Harp Okulunun ara sınıflarından öğrenci alımı kapsamında 309 öğrencinin mülakat işlemleri sürüyor. Bu öğrenciler ağırlıklı olarak pilot adayı olarak değerlendiriliyor.

Astsubay meslek yüksekokulları için 34 bin 168 kişi başvurdu. Bunlardan 5 bin 841'i Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 8 bin 572'si Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve 19 bin 755'i Hava Kuvvetleri Komutanlığı için yapıldı. 

Böylelikle Türk Silahlı Kuvvetlerine gerek subay, astsubay gerekse askeri öğrenci olarak girmek için toplam 233 bin 787 kişi, Milli Savunma Bakanlığına başvurdu. Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından alımlarla ilgili komisyon oluşturuldu ve çalışmalar başladı. 

"Yeni kahraman Halisdemir'ler kazandıracağız" 
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerine taze kan geldiğini belirtti. 

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini hatırlatan Işık, "Ordumuz hainlerden temizlendikçe güçleniyor" diye konuştu. 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacının karşılanması için yeni subay ve astsubayların yetiştirileceğini dile getiren Işık, şunları kaydetti: 

"Hem Milli Savunma Üniversitesi bünyesindeki harp okullarımızla astsubay meslek yüksekokullarımıza öğrenci alıyor hem de dış kaynaktan ordumuzun subay ve astsubay ihtiyacının karşılanmasına yönelik belirlediğimiz takvimi uyguluyoruz. İlk etapta üniversitemizin ara sınıflarına öğrenci başvurularını aldık ikinci yarıyıl eğitim başlayacak. Gelecek yıl üniversite giriş sınavlarıyla yeni öğrenciler almaya devam edeceğiz. Sivilden muvazzaf subay ve astsubaylık için de personel alıyoruz. Ordumuzun personel ihtiyacını en hızlı ve etkin şekilde karşılıyoruz. Vatanını ve milletini seven gençlerimizin yoğun başvurusundan memnunuz. Daha önce yaşanan sorunlar olmasın diye güvenlik soruşturmalarına özel önem veriyoruz. Komisyonlarımız en doğru seçimleri yaparak Türk Silahlı Kuvvetlerimize yeni kahraman Halisdemir'ler kazandıracağız."

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz