GÜNDEM Haberleri Tümü

İsmail Kahraman - AK Parti’nin kuruluşu ve siyasette vefa

 Türk siyasi tarihinde çok önemli bir yere sahip, birçok bakımdan rekor diyebileceğimiz siyasi gelişmelere imza atan AK Parti’nin kurulduğu günleri dün gibi hatırlıyorum. Türkiye 28 Şubat post modern darbesinden çıkmış, siyaset ve siyasetçinin çok ciddi tartışma konusu olduğu, askerin sivil siyaset üzerinde baskı ve vesayetinin devam ettiği bir dönemde AK Parti kurulmuştu. 

AK Parti’nin kuruluş süreci ve AK Parti seçimleri kazansa da iktidarın verilip, verilmeyeceği konuşulduğu bir dönemde AK Parti Kocaeli’de teşkilat kuruyordu. Teşkilat kuruluşu esnasında o dönemin çok önemli isimlerinden birisi olan, hatta Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül ikilisinden sonra partinin üç numaralı ismi olan Osman Pepe tarafından Kocaeli Kurucular Kurulu Üyeliği teklifini almıştım. 
AK Parti Kocaeli’de ciddi bir teşkilat kurdu. İlk genel seçimlerinde tek başına iktidar oldu ve AK Parti’yi iktidara taşıyan il teşkilatları kendi içerisinde AK Parti ruhunu sürdürerek devam ettirdi. AK Parti’nin Kocaeli’de ilk gençlik kolları başkanı olan Şemsettin Ceyhan, bugün il başkanı oldu. Eski il başkanları ve kurucular kurulu üyeleri bakan, milletvekili ve belediye başkanı oldular. Kurucu kadro kendi çapında birlik ve beraberliğini korumaya çalıştı. Kurucular Kurulu Üyeleri de iki ayda bir toplanarak istişare yapmaya halen devam ediyor. 
İL BAŞKANI CEYHAN’DAN VEFA ZİYARETİ
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan dün Gebze’ye gelerek Kurucular Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Bu ziyaretler kapsamında İl Başkanı Sayın Şemsettin Ceyhan, İlçe Başkanı Hasan Soba, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ertan Kara, İl Yöneticileri ve İlçe Yöneticileri bizlere de ve ziyareti düzenledi. Ziyaretimize gelen heyet ile geçmişi konuştuk. Sayın Ceyhan, ahde vefanın önemli olduğu, kurucular kurulu üyelerinin hiç unutulmadığını, bu çerçevede Kocaeli’deki ilk kurucular kurulu üyelerinin evlerde ve iş yerlerinde ziyaret edildiğini söyledi. Gerçekten vefa önemli. Vefa İstanbul’da bir semtin adı değil. Sayın Ceyhan’da hem partinin kurulduğu yılları konuştuk hem de Kocaeli’nin en büyük ihtiyacı olan kentlilik bilinci, kente aidiyet duygusu ve Kocaelili olma ruhunu konuştuk.  Sayın Ceyhan bu konuda herkese büyük görev düştüğünden bahsetti. Gerçekten Kocaelilik bilinci ve Kocaeli ruhuna sahip olmanın öneminden bahsetti. 
CEYHAN ZİYARETTE NELER SÖYLEDİ?
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Sayın Şemsettin Ceyhan ile ziyaret esnasında bir söyleşi de gerçekleştirdik. Ceyhan’ın yaptığı açıklamaları bu köşede sizlerle paylaşmak istiyorum.
Ceyhan özetle; “Belediye Başkanlarımızın seçim beyannamesinde ki vaatleri değerlendirip partide görüşmeler ve toplantılar yapıyoruz. Ana gayemiz teşkilatlarımızla bir araya gelmek. Önümüzde ki süreçte anayasa, başkanlık sürecinde arkadaşlarımızın görüşlerini alıp mevcut yapıyı da son şekliyle görmüş oluyoruz. Her ne kadar Yüzde 56 oy alan bir parti daha önce nasıl yatıp çalışmazdı bilirsiniz, biz ise biz şımarmamak için çalışıyoruz”
SİYASETE NASIL ATILDI?
“2001 yılında göreve geldiğimde Partide tanıdığımda yoktu, siyasi geçmişimde yoktu. Abdullah Özmet arkadaşımız, “Gençlik Kolları başkanlığı yapar mısın?” dedi bende kabul ettim. Bir Üniversite yurdunda Müdürlük yapıyordum, Gençlerle ilişkimiz iyiydi. Böyle bir davet gelince mesuliyet gereği sonunu da hiç düşünmeden görevi aldık. İlk Yönetim Kurulu toplantısında kendimi tanırken çok heyecanlıydım. O zamana kadar Gebze’ye de hiç gelmemiştim, Gebze İstanbul’a giderken geçtiğim bir güzergahtı. Ama ilk siyasi konuşmamı da Gebze’de danışma toplantısında yaptım. Gebze’nin bugün bir çok noktasını biliyoruz, 12 ilçede çok güzel dostluklar var. 15 yılda elbette sıkıntılar da oldu. Aileden yana biraz kayıplarım var ama bu  kadar da kazandığımız dostluklar var”
GENÇLERE TAVSİYE
“Gençlere tavsiyem şudur, insan siyaset yapmazsa ya da sosyal aktivite de olmazsa evden işe hayat doğru değil ak parti gençliğe çok kıymet veriyor. Biz gençlerimizi bekliyor ve bizimle beraber mücadele etmesini de istiyoruz”
KOCAELİ’NDE KENT BİLİNCİ OLUŞMALI
“Kocaeli Kent bilincinde geride. Her birimiz mikro milliyetçilikten çıkması lazım. Yaşadığımız kente değer katmalıyız. Kişinin Kocaelili’yim demesi lazım. Kocaeli, ne zaman fethedildi, kim fethetti, adı nereden geliyor kaç kişi biliyor meçhul. Ortak kültürü oluşturmalıyız. Ama herkes benim ilçem dediği zaman bu kültürü oluşturmalıyız. Dernekler kendi kültürünü tabi ki yaşatabilir, en az on on beş ilin etnik unsuru burada ama öncelik Kocaeli olması lazım” dedi.
AK PARTİ NASIL KURULDU?
Bugüne kadar AK Parti’nin kuruluşu ile ilgili birçok yazı kaleme aldım. O yazıdan özet bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum. Yazının tamamını http://www.belgeselyayincilik.com/ismail-kahraman/makale-arsivi/makaleler/ak-parti-kocaelinde-nasil-kurulmustu adresinden ve www.belgeselyayincilik.com/makale-arsivi adresinden okuyabilirsiniz. 
(30 Mart 2015 – Gebze Gazetesi ) Zaman nasıl da su gibi geçiyor. Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer. Bundan tam 13 yıl önceydi, Ak Parti Kocaeli teşkilatını kuruluş çalışmaları devam ediyordu. Dönemin önemli isimlerinden eski Orman bakanı Osman Pepe bizimde Gebze’den AK Parti’den Kocaeli kurucular kurulu üyesi olmamızı istemişti. Eski Milletvekili Eyüp Ayar ve Eski Dilovası Belediye Başkanı Halit Yaşar ile Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova’yı temsilen AK Parti Kocaeli kurucular kurulu üyelerinin arasında yer almıştım. O dönem birçok ismi tanımış ondan sonra siyasetin cilvelerini ve ne kadar zor iş olduğunu öğrenmiştim. Siyasete hiç ısınamadım. Aktif gazeteciliği ve belgeselciliği tercih ederek mesleğimi yapmaya devam ettim.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’yi kurduktan sonraki ilk mitingi Gebze’de gerçekleşmişti. Gebze mitingine on binlerce kişi katılmıştı. Daha sonra birkaç kez Gebze bölgesine geldi. Son yıllarda Gebze’yi biraz ihmal etse de Sayın Erdoğan’ın siyasi hayatında Gebze’nin önemli bir yeri olduğuna inanıyorum. AK Parti’nin de ilk kuruluş toplantıları Gebze’de yapılmıştı. Bu bakımdan AK Parti’nin tarihinde Gebze farklı.
Evet, AK Parti’nin Kocaeli’de kuruluş hikayesini ve AK Parti İl Başkanı Sayın Şemsettin Ceyhan’ın ziyareti ile ilgili detayları sizlerle paylaştım. Ziyaretlerinden dolayı İl Başkanı Sayın Ceyhan’a bir kez daha teşekkür ediyorum. 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz