GENEL Haberleri Tümü

SEDAŞ 7/24 HİZMETE HAZIR!

Meteoroloji’nin kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısını dikkate alan SEDAŞ, ekipleri ile elektrik dağıtım hizmeti için arazi şartlarında, mücadelesini her koşulda sürdürüyor.

SEDAŞ, önlemlerini artırarak, olumsuz hava şartları nedeniyle Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’de 7/24 hizmet için bölgesindeki müşterilerin güvenli, kaliteli, güvenilir elektrik enerjisine sürdürülebilir erişimini sağlamak üzere şebeke operasyonu ekipleriyle alarm durumunda çalışmalarını gerçekleştiriyor. Arızalara anında müdahale için personel ve ekipman ile araç koordinasyonunu sağlayan SEDAŞ, özellikle merkezden uzaklaştıkça ve yüksek yerleşim yerlerinde kar seviyesinin arttığı alanlarda ekipleriyle zorlu koşullarda bu mücadelesini sürdürüyor. Vatandaşlar acil durumlarda, arıza bildirimi için SEDAŞ Çağrı Merkezine, Alo 186 Arıza İhbar Hattına ve web sayfasından arıza bildirim formuyla SEDAŞ’a ulaşabiliyor.

SAHADA GÖREVDELER


SEDAŞ, kar nedeniyle yaşanabilecek elektrik kesintilerine zamanında müdahale edebilmek amacıyla, sahada görev yapan ekipleri ve araçları için gerekli kontrolleri sağlayarak alarm halinde çalışmalarını sürdürüyor. SEDAŞ ekipleri, enerji sağlama mücadelesinde, gerekirse kar kış demeden direklerde ve trafolarda oluşan arızalara müdahale ediyor ve elektrik vermek için soğuk ve rüzgara da aldırmıyorlar.

VARDİYALI OALRAK ÇALIŞIYORLAR


Ana ambarlarında ve koltuk ambarlarında malzeme ihtiyacını karşılayacak girişimleri de tamamlayan SEDAŞ, hızlı aksiyon alınmasına ait çalışmalarını tamamladı. SEDAŞ Şebeke Operasyon ekipleri 24 saat vardiyalı olarak görev yaparken, ekipler SEDAŞ Çağrı Merkezi, SCADA Kumanda merkezi ile birlikte WFM Koordinasyon merkezi ile iletişim içinde çalışıyor. SEDAŞ, enerji nakil hatlarında aşırı kar ve buz yükü nedeniyle dağıtım hattındaki oluşabilecek hasarlar için malzeme stok seviyesini arttırdı ve belirli noktalara da ağaç direk, izolatör, travers, iletken vb. malzemeler stokladı. SEDAŞ, olağanüstü durumlar için aksiyon planını hazırlarken, yerel yönetimler, İl AFAD Müdürlükleri ve TEDAŞ Genel Müdürlüğü Kriz Merkezi ile sürekli irtibat halinde oluyor.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz