EKONOMİ Haberleri Tümü
banner1032

Aslan Payı Gebze’nin!

Kocaeli’yi kalkındıran, sanayinin ve ticaretin merkez üssü Gebze Bölgesi’nin büyüklüğü TOBB Nefes Kredisi’nde de kendini gösterdi. Kocaeli’deki 3 Oda’ya 70 Milyon TL kredi bütçesi ayrılırken, Aslan Payını alan Gebze Bölgesi‘ne 127 Milyon TL bütçe verildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin KOBİ’lere can suyu olacak Nefes Kredisi, Gebze’ye verilen önemin en önemli göstergesi oldu. Ekonomiyi canlandırmak için TOBB tarafından Ticaret Odaları aracılığıyla dağıtılacak Kredi de, aslan payını Gebze Ticaret Odası aldı. TOBB Gebze Ticaret Odası’na üye KOBİ’lerin faydalanması için 127 Milyon TL kredi bütçesi oluştururken, ilimizdeki diğer 3 Oda olan Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası ve Körfez Ticaret Odası’nın kullandıracağı kredi miktarı 70 Milyon TL oldu. Gebze’nin tüm Kocaeli’den fazla bütçeye sahip olması gücünü ve büyüklüğünü bir kez daha gösterdi.

GEBZE’NİN BÜYÜKLÜĞÜ

Türkiye’nin en büyük 10 Odası’ndan biri olan, 14 bin üyeye sahip Gebze Ticaret Odası’nın TOBB nezdinde ki itibarıyla birlikte, sanayinin başkenti, Ticaretin üssü Gebze Bölgesi’nin önemi verilen kredi miktarlarına da yansıdı. Kocaeli’yi sırtlayan Gebze Bölgesi’nin en büyük Mesleki Kuruluşu olan Gebze Ticaret Odası’nın üyelerine yönelik verilecek 127 Milyon TL kredi, diğer 3 Oda’nın vereceği kredinin neredeyse 2 Katı. Gerek nüfus, gerek ekonomik olarak Kocaeli’nin en büyük İlçesi Gebze’nin büyüklüğünü nefes kredisi bile gösterdi.

KREDİ’DEN NASIL YARARLANILACAK?

Nefes Kredisi ile ilgili geçtiğimiz hafta toplantı düzenleyen Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Yıllık Yüzde 9.9 faiz oranı ve 12 ay peşin taksitli vade ile kullanılacak TOBB Nefes kredisinden, KOBİ’ler 50 bin TL ile 150 Bin TL arasında yaralanabilecek. Kredi Garanti Fonu Yüzde 85 oranında KOBİ’lere destek sağlarken, her işletme sadece bir kere yaralanabilecek. Geçtiğimiz hafta itibariyle başlayan başvurular devam ederken, her KOBİ bağlı olduğu odaya başvurabilecek. TOBB nefes kredisi için işletmelerden faaliyet belgesi istenecek. KOBİ aldığı faaliyet belgesi ile Ziraat bankası ya da Denizbank’a başvuracak.”bilgisini vermişti.

Ömür KAVRAN

banner1033
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz