EKONOMİ Haberleri Tümü

İŞ KADINLARINA DESTEK !

İstihdam seferberliği başlatan hükümet, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık da uyguluyor.

Kadın istihdamını artırmak ve annelerin iş hayatından kopmaması için tüm imkanlar seferber ediliyor. İşte desteklerden bazıları:

● Yıl sonuna kadar işe alınacak her yeni işçi için aylık 666 lira prim, 106 lira da vergi desteği sağlanıyor. 

● 31 Aralık 2020'ye kadar mesleki belge sahipleri ile 18 yaş üstü kadın ve 18-29 yaş arası genç eleman alanların işveren priminin tamamı 48 aya kadar İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanıyor.

● Aile Bakanlığı, iş kurmak isteyen kadınlara 15 bin liraya varan faizsiz kredi sağlıyor. Kredi için 2 yıl geri ödeme istenmiyor. Bu sürenin ardından kadınlar, kazandığı paralarla 6 yılda eşit taksitlerle geri ödemeyi yapabiliyor. KOSGEB de kadın girişimcilere 50 bin lira hibe devlet destekli kredi imkanı sunuyor.

● Sosyal Güvenlik Kurumu; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa'da 'çalışan annelere bakıcı desteği' sağlıyor. Annelere ayda 416 euroya (bin 619 lira) kadar yardımda bulunuluyor.

● Annele rin çalışma hayatından kopmaması için 'torun bakan büyükannelere maaş' projesi başlatıldı. Büyükanneler, bu kapsamda 12 ay süreyle 425 lira maaş alacak. Proje başarılı olursa yaygınlaştırılacak.

.Kaynak Takvim

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz