GÜNDEM Haberleri Tümü

SEDAŞ ile TES-İŞ Sendikası, Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerine Başladılar

SEDAŞ’ta çalışan ve yaklaşık 1300 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde ilk oturum gerçekleştirildi.


 SEDAŞ ve TES-İŞ yöneticileri aynı masa etrafında iyi dilek ve temennilerde bulunarak görüşmeleri başlattılar.

Tuna Tan Serdivan tesislerinde başlayan görüşmelerin ilkine, SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Bekir Sami Güven, Kamu İlişkileri Koordinatörü Yunus Bekircan, Dağıtım Direktörü Dr.Ersan Şentürk, İnsan Kaynakları ve Yönetim Sistemleri Direktörü Selda Özacar, TES-İŞ (Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri) Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ersin Akma, TES-İŞ Genel Sekreteri Rıfat Pakkan, Genel Mali Sekreter Sedat Çokol, Adapazarı Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu ile   SEDAŞ  İnsan Kaynakları Müdürü Hande Atalay, Hukuk Müşaviri Füsun Tetik, Müşteri Hizmetleri Grup Müdürü Orhan Sönmez, Dağıtım Varlıkları Grup Müdürü Enver Aka, Ölçme ve Veri Yönetimi Grup Müdürü Erol Sancak, İşletme Bakım Grup Müdürü Burhan Ak, Şebeke Yönetimi Grup Müdürü Gökmen Hasançebi, İSG Müdürü Ümit Gürbüz, İdari İşler Müdürü Hakan Kuzgun, Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan, Avukat Levent Aydoğan, Personel ve Özlük İşleri Sorumlusu Kadir Tarım, Personel ve Özlük İşleri Uzmanı Emine Çetinkaya, İşe Alım ve Ücret Yönetimi Uzmanı Neslihan Baştor  ile  Şube Sekreteri Naci Çolak, Şube Mali Sekreteri Hasan Arıcı, Şube Teşkilat Sekreteri Soner Gülsün, Şube Eğitim Sekreteri Rıdvan Akın ile birlikte  Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinde görev yapacak diğer yöneticiler katıldılar. 

 

22 Madde Görüşüldü

SEDAŞ ve TES-İŞ Sendikası yöneticilerinin de yer aldığı ilk toplantıda karşılıklı iyi dilek mesajları verilirken, 22  madde görüşüldü.

   
İkinci Oturum 18 Nisan’da

SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Bekir Sami Güven, SEDAŞ’ın tüm iş süreçlerinde profesyonel yönetim ilkeleri doğrultusunda hareket ettiğine dikkat çekerek, Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin hayırlı olmasını temenni etti. Güven, “Elektrik Dağıtım Sektörünün kendine has regülatif düzeni ile uyumlu olarak; hem SEDAŞ, hem de TES-İŞ Sendikası için sağlıklı ve güvenli ortamlar yaratmak, çalışma barışını korumak, verimli, huzurlu, düzenli ve adil bir iş ve çalışma hayatını sürdürmek vazgeçilmez ilkelerimiz olmuştur. 5. Dönem Toplu İş görüşmelerinin sektöre özel nitelik ve uygulamaları odağına alıp; bu değerlendirmeler ve yaklaşımlar doğrultusunda şekilleneceği beklenmektedir. İki taraf içinde başarılı ve verimli bir toplu iş görüşmesi geçirmeyi diler; süreçte katkısı ve emeği olan tüm yönetici ve çalışanlarımıza şimdiden başarılar dilerim.” dedi.


TES-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ersin Akma ise, “SEDAŞ’ın müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini artırmak üzere yaptığı projeleri ve yatırımları  yakından takdirle izliyoruz. SEDAŞ istihdam yaratırken bölgesine de artı değer katıyor. Ayrıca, Dağıtım sektöründe öncü uygulamaları, çalışanları için iş sağlığı ve güvenliğine verdiği önem nedeniyle de SEDAŞ’ı tebrik ediyoruz.  İnşallah kısa süre içerisinde görüşmelerimizde bir uzlaşma sağlamayı umuyoruz. Sürecin çalışanlarımız ve SEDAŞ için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. TES-İŞ Sendikası Adapazarı Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu’da toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin SEDAŞ ve TES-İŞ  Ailesi için hayırlı olmasını dileyerek tüm süreçlere katkı sağlayacak olan TES-İŞ ve SEDAŞ yöneticilerine teşekkür etti.


Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde ikinci oturumu da 18 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz